STAPPENPLAN

Heb jij altijd al willen racen? Dan is de DNRT Peugeot 206 GTi een uitermate geschikte klasse om je racedebuut te maken. De instap is laagdrempelig, zowel op gebied van kosten als de auto. Daarnaast wordt er een speciaal Rookie-klassement bijgehouden waarbinnen je het opneemt tegen alle anderen die dat seizoen hun racedebuut maken! Maar waar moet je nu beginnen? Om dat inzichtelijk te maken hebben wij onderstaand stappenplan gemaakt

Stap 1: De raceauto
Stap 1: De raceauto

Het overgrote deel van de rijders binnen de 206 GTi Cup komt aan de start met een eigen auto, en rijders hebben deze veelal zelf gebouwd. Met onze Cup Kit is dit voor iedereen relatief gemakkelijk te doen, al dien je hier wel de nodige tijd in te steken. Er zijn echter ook alternatieven. Je kan een auto laten opbouwen door een raceteam, of op arrive and drive basis een auto per seizoen of per racedag huren. Daarnaast is het ook mogelijk om een kant en klare 206 GTi Cup auto te kopen. Wanneer je een 206 GTi Cup auto gekocht heb vragen we je een mail te sturen naar 206GTiCup@gmail.com, dan plaatsen wij je op onze rijderspagina en op onze mailinglijst.

Een eigen auto of huren?
Koop een kant en klare 206 GTi Cup auto

Tijdens de eerste drie seizoenen zijn er zo'n 90 raceklare 206 GTi Cup auto's gebouwd met behulp van onze Cup Kit. Met deze Cup Kit konden rijders en teams een straatauto volledig ombouwen tot raceauto, en op deze manier werden ook voor iedere auto dezelfde onderdelen gebruikt om gelijkheid te garanderen. Op dit moment zijn er echter geen Cup Kits meer beschikbaar, en is het dus niet mogelijk om nieuwe raceauto's op te bouwen. Wel staan er een hoop goede auto's te koop voor prijzen waarvoor je zelf geen auto kunt bouwen.

Op onze Marktplaats-pagina vind je verschillende auto's die op dit moment te koop aangeboden worden. Wil je meer weten over bepaalde auto's, of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op via 206gticup@gmail.com, wij helpen je graag verder! Ook de teams die onder het volgende kopje aan bod komen hebben geregeld auto's te koop staan, of kunnen je helpen met verschillende zaken. Neem ook daar gerust eens contact met hen over op! 

Huur een auto voor het hele seizoen, of een racedag

Ook is het mogelijk om een raceklare auto huren bij een raceteam. Er zijn meerdere teams die deze service binnen de klasse aanbieden. Neem gerust eens contact met hen op om naar de mogelijkheden te vragen! Welke teams dat zijn vind je hier.

Stap 2: Halen van je racelicentie

Voor het deelnemen aan de 206 GTi Cup heb je minimaal een Club-licentie nodig. Deze is te behalen bij de verschillende gerenommeerde racescholen in Nederland. Neem eens een kijkje op rsz.nl voor de juiste informatie.

Stap 3: Aanschaffen racekleding

Tijdens de racedagen is het verplicht om een volledige race uitrusting te dragen. Dit bestaat uit een overall, een FIA gekeurde helm, brandvrij ondergoed, handschoenen, schoenen, balaclava en een arm restraint. Een HANS of Simpson systeem is bij DNRT niet verplicht, maar raden wij wel aan.

Stap 4: Trainen

Wanneer je auto af is kan je met deze deelnemen aan de dagen van VrijRijden.nl. Op deze dagen kan je in sessies van 20 minuten het circuit op en meer feeling met de auto krijgen. Wij zijn tijdens deze dagen vaak ook aanwezig, en kunnen je dus ook van informatie voorzien! Dit kan overigens ook al in eerdere stadia van het bouwen van de auto, zelfs voordat je überhaupt aan de opbouw begint. 

Stap 5: Racen!

De officiële inschrijving voor de wedstrijden vindt plaats op de avond en ochtend voorafgaand aan de racedag. Wanneer je op onze mailinglijst staat krijg je hierover vooraf gedetailleerde informatie toegestuurd. Inschrijfkosten bedragen €290,-, en transponderhuur kost €10,- per racedag. Hiernaast vragen wij je om je voor iedere racedag online aan te melden op deze pagina, zodat je gegarandeerd bent van je startplaats!

Meer weten? Op onze Zelf Rijden? pagina vind je meer diepgaande informatie.

Heb je vragen over het kopen van een auto, of de 206 Cup geschikt voor jou is of iets heel anders? Wij helpen je graag verder, dus mail ons gerust op 206gticup@gmail.com. 

© 2020 door DNRT en SCHEIVLAK.NL  - Privacy Policy