© 2019 door DNRT en SCHEIVLAK.NL  - Privacy Policy

STAPPENPLAN

Heb jij altijd al willen racen? Dan is de DNRT Peugeot 206 GTi een uitermate geschikte klasse om je racedebuut te maken. De instap is laagdrempelig, zowel op gebied van kosten als de auto. Daarnaast wordt er een speciaal Rookie-klassement bijgehouden waarbinnen je het opneemt tegen alle anderen die dat seizoen hun racedebuut maken! Maar waar moet je nu beginnen? Om dat inzichtelijk te maken hebben wij onderstaand stappenplan gemaakt

Stap 1: De raceauto
Stap 1: De raceauto

Het overgrote deel van de rijders binnen de 206 GTi Cup komt aan de start met een eigen auto, en rijders hebben deze veelal zelf gebouwd. Met onze Cup Kit is dit voor iedereen relatief gemakkelijk te doen, al dien je hier wel de nodige tijd in te steken. Er zijn echter ook alternatieven. Je kan een auto laten opbouwen door een raceteam, of op arrive and drive basis een auto per seizoen of per racedag huren. Daarnaast is het ook mogelijk om een kant en klare 206 GTi Cup auto te kopen. Wanneer je een 206 GTi Cup auto gekocht heb vragen we je een mail te sturen naar 206GTiCup@gmail.com, dan plaatsen wij je op onze rijderspagina en op onze mailinglijst.

Zelf bouwen, kopen of huren?
Bouw je eigen 206 GTi Cup auto

Wanneer je een eigen 206 GTi Cup auto wil bouwen dien je bij ons de Cup kit af te nemen. Dit is de enige manier om een volledig cup-legale auto te bouwen. De kit is te bestellen op deze pagina.

 

Koop een geschikte Peugeot 206 GTi

Houd hierbij rekening met het kopen van de juiste auto. Maak het jezelf niet moeilijk en vermijd auto's met een zonnedak en special editions als de WRC en GT.  Auto's die nieuwer zijn dan 2002 zijn niet toegestaan in verband met extra hulpsystemen en wij raden auto's aan waarvan het chassisnummer begint met RFR, gezien we bij sommigen RFN auto's problemen met de ABS hebben geconstateerd. ​

Demonteer de toegestane onderdelen

Welke onderdelen verwijderd mogen worden vind je in onze handleiding. Doe dit zorgvuldig, want hier kan tijdens racedagen op gecontroleerd worden. Verwijder vooral niet meer dan is toegestaan!

Laat de rolkooi inbouwen

Nadat bij ons de aanbetaling van de 206 GTi Cup Kit binnen is voorzien wij je met de informatie voor het laten plaatsen van de rolkooi. Dit gebeurd bij Erwin Sukkel in Amersfoort, waar de auto zal moeten worden gebracht en opgehaald.

Haal de Cup Kit onderdelen op en monteer deze

Wanneer het volledige bedrag betaald is is het mogelijk om de Cup onderdelen op te halen. Hierna kun je deze monteren volgens de richtlijnen die je vind in onze handleiding. Houdt ook rekening met de richtlijnen vanuit de reglementen die te vinden zijn op deze pagina.

 

Rollerbank test en controle

Om te controleren of jouw auto klaar is om te gaan racen laten we voor het seizoen alle auto's testen op de rollerbank. Hier kom je er achter hoeveel PK je auto heeft, en of je hier eventueel nog iets aan moet doen. Deze test dient uit te worden gevoerd bij MDM Motorsport in Badhoevedorp.  

Koop een kant en klare 206 GTi Cup auto

Wil je liever gaan voor het gemak van racen met een raceklare auto? Er worden verschillende Cup-auto's aangeboden op onze Marktplaats-pagina. Neem daar eens een kijkje!

Huur een auto voor het hele seizoen, of een racedag

Ook is het mogelijk om een raceklare auto huren bij een raceteam. Er zijn meerdere teams die deze service binnen de klasse aanbieden. Neem gerust eens contact met hen op om naar de mogelijkheden te vragen! Welke teams dat zijn vind je hier.

Stap 2: Behalen racelicentie

Voor het deelnemen aan de 206 GTi Cup heb je minimaal een Club-licentie nodig. Deze is te behalen bij de verschillende gerenommeerde racescholen in Nederland. Neem eens een kijkje op rsz.nl voor de juiste informatie.

Stap 3: Aanschaffen racekleding

Tijdens de racedagen is het verplicht om een volledige race uitrusting te dragen. Dit bestaat uit een overall, een FIA gekeurde helm, brandvrij ondergoed, handschoenen, schoenen, balaclava en een arm restraint. Een HANS of Simpson systeem is bij DNRT niet verplicht, maar raden wij wel aan.

Stap 4: Oefenen

Wanneer je auto af is kan je met deze deelnemen aan de dagen van VrijRijden.nl. Op deze dagen kan je in sessies van 20 minuten het circuit op en meer feeling met de auto krijgen. Wij zijn tijdens deze dagen vaak ook aanwezig, en kunnen je dus ook van informatie voorzien! Dit kan overigens ook al in eerdere stadia van het bouwen van de auto, zelfs voordat je überhaupt aan de opbouw begint. 

Stap 5: Racen!

De officiële inschrijving voor de wedstrijden vindt plaats op de avond en ochtend voorafgaand aan de racedag. Wanneer je op onze mailinglijst staat krijg je hierover vooraf gedetailleerde informatie toegestuurd. Inschrijfkosten bedragen €250,-, en transponderhuur kost €10,- per racedag. Hiernaast vragen wij je om je voor iedere racedag online aan te melden op deze pagina, zodat je gegarandeerd bent van je startplaats!