top of page
118587469_3336721716405422_2200531156943

KOSTEN

Racen staat bekend als een dure sport, en ook rijden in de 206 GTi Cup is relatief kostbaar. Wij doen er echter alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat we het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar kunnen maken.

Als je met een eigen auto aan de start wil komen zijn er verschillende uitgaven waar je rekening mee moet houden. Zo is er regulier onderhoud aan de auto, wat in het geval van een circuit auto vaker zal voorkomen dan wanner je er dagelijks mee naar de supermarkt rijdt. Daar komen de zogeheten runningcosts bovenop; dit zijn alle kosten die komen kijken bij het racen. Om hier inzicht in te geven vind je hier een overzicht van de gemiddelde kosten voor een racedag:

Inschrijfgeld

Benzine

Banden 

Remblokken + schijven 

Vervoer + overige kosten 

Transponderhuur 

Totaal 

€ 400,-*

€ 120,-

€ 125,-

€ 130,-

€ 100,-

€ 10,-

€ 885,-

In de hierboven genoemde kosten is onder het kopje banden één band gerekend. Dit omdat de meeste rijders om de racedag twee nieuwe voorbanden gebruiken. Achter-banden en -remblokken gaan een geheel seizoen mee, maar zijn in het begin van het seizoen dus wel een kostenpost. In het geval van remblokken en schijven gaat dit om slijtage. Het genoemde bedrag is wat je hier per racedag gemiddeld voor moet rekenen. De post “Vervoer + overige kosten’’ is afhankelijk van hoe je dit zelf inricht. Zo kan je de 206 op APK houden en hem over de weg rijden, maar kan je ook een autoambulance kopen/huren. Daarbij zul je wel een geschikte auto zal moeten hebben om deze te trekken.

 

Naast de genoemde kosten moet je ook nog denken aan dingen als eventueel een overnachting op het circuit, het uitnodigen van gasten, lunch of andere kosten die je zelf besluit te maken. Ook is er voor Stichting DNRT een jaarlijks lidmaatschap nodig, waarvoor je ook weer een en ander terugkrijgt.

Studentenkorting

Om de autosport ook voor scholieren en studenten toegankelijk te maken is er een speciale studentenkorting in het leven geroepen. Zij krijgen hiermee 50% korting op zijn of haar inschrijfgeld. Om hier gebruik van te maken kan je een mail sturen naar Ria Waterreus van DNRT met een kopie van je studentenpas. Hierna krijg je een exclusieve code waarmee je gebruik kunt maken van de korting op dnrtshop.nl. 

Een auto huren

Wanneer je besluit te gaan voor het gemak van een auto te huren moet je rekening houden met een huurprijs vanaf circa €1400,- voor een racedag. Hiervoor huur je een gerepareerde auto, en is het mogelijk om ondersteuning, begeleiding en soms zelfs een verzordgde dag te krijgen. Wat er wordt geboden verschilt per team, waardoor ook de huurprijzen verschillen. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend de prijzen en voorwaarden bij de aangesloten teams op te vragen. Alle teams en bijbehorende contactinformatie vind je hier.

_edited.jpg
bottom of page