top of page

  CLOSE & FUN RACING  

De Peugeot 206 GTi Cup is een raceserie opgericht voor iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met de autosport. Het is low-budget, competitief en binnen de klasse staat de fun-factor altijd centraal! Met de 206 Cup willen we iedereen die ooit eens zelf zou willen racen de mogelijkheid bieden dit te verwezelijken. 

 

Het raceseizoen van de klasse bestaat uit zo’n 6 racedagen, welke gehouden worden op verschillende circuits in de BeNeLux. Het F1-circuit in Zandvoort is onze thuisbasis, maar we doen ook ieder seizoen het TT circuit in Assen aan. Ook het Belgische Circuit Zolder maakt jaarlijks onderdeel uit van de kalender. Ieder evenement is compact en vindt plaats op één dag. Een racedag bestaat uit een kwalificatie training, die gevolgd wordt door drie sprint wedstrijden met een duur van circa 25 minuten.

 

De 206 GTi Cup auto is voorzien van alle benodigde veiligheids-upgrades, maar is om kosten laag te houden daarnaast zo standaard mogelijk gebleven. Wel is de 206 voorzien van een set sport-dempers, en met zijn 146pk is er ruimschoots genoeg vermogen om het een leuke én leerzame raceauto te maken!

Races  

Gericht op de beginnende rijder​

Met de 206 GTi Cup hebben wij de ultieme poging gedaan om een laagdrempelige, low-budget en vooral leuke raceserie binnen de BeNeLux neer te zetten.Binnen de klasse is een Rookie-klassement in het leven geroepen, hierin nemen debutanten het direct op tegen andere nieuwkomers. Dit maakt dat je je met anderen kan meten, maar vooral dat je met elkaar kunt optrekken en deze unieke ervaring met anderen kunt delen. Inmiddels hebben al meer dan 150 rijders hun racedebuut in de 206 GTi Cup gemaakt! 

De klasse is zo opgezet dat de techniek simpel en goedkoop gehouden wordt, waardoor de klasse juist voor de hobbyist uitermate gschikt is. 

 

Voor rijders is het mogelijk om, voor gereduceerde prijzen, een eigen 206 GTi Cup auto op te bouwen. Het is echter ook mogelijk om een via de marktplaats op 206GTiCup.nl een raceklare auto te kopen. Voor rijders zonder technische achtergrond is het mogelijk om volgens het arrive and drive principe een competitieve 206 te huren.  Deze  huurauto’s worden geprepareerd door verschillende hierin gespecialiseerde teams, die vaak ook cursussen en begeleiding aanbieden. Om autosport ook voor studenten toegangelijk te maken is er voor hen een 50% korting op het inschrijfgeld.

De 206 GTi Cup komt in actie op evenementen georganiseerd door Stichting DNRT, een gerenommeerde autosport-organisator die zich al vele jaren inzet om autosport voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. De 206 GTi Cup wordt georganisseerd door vrijwilligers; een raceklasse door autosport-liefhebbers, voor autosport liefhebbers! 

GELIJKHEID

De autosport is een technische sport, en dus is het van belang dat het materiaal waarmee gereden wordt zoveel mogelijk gelijk is. Met auto’s van ca. 25 jaar oud is dit niet gemakkelijk, daarom vind je in ons Technisch Reglement alle eisen waaraan een 206 Cup auto dient te voldoen. Ook verplichten wij iedere deelnemer om de auto voordat hij aan de start komt op de rollenbank bij MDM Motorsport te laten testen. Hierna wordt de motor verzegeld, om gelijkheid te bevorderen. Ook worden na afloop van racedagen met regelmaat technische na-controles uitgevoerd. 

WIJ KUNNEN GOED MET ELKAAR DOOR DE BOCHT

Dit is al sinds jaar en dag het motto van DNRT, en nog altijd is dit wat centraal staat binnen het racen in de 206 GTi Cup! Autosport is een dure sport, en wordt door veel mensen vaak heel serieus genomen. Binnen de 206 Cup staat de fun-factor centraal, en is iedereen net zo belangrijk; ongeacht waar je op de baan rijdt. Op de baan mag er gestreden worden, maar ernaast kan iedereen met elkaar een drankje doen en is de sfeer altijd gezellig. Gaat er eens iets mis of kapot? Dan staan er altijd tal van mensen voor je klaar om je waar mogelijk  te helpen. Vergeet ook niet de prijsuitreikingen te bezoeken, in de 206 Cup kan het immers zomaar zijn dat je tóch een prijs mee naar huis neemt!

 OVER DE CUP

Algemene info

OVER DE 206 GTi Cup

Hall-Of-Fame

HALL OF FAME

Jaar

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Rookie-kampioen

Filip Wojtowicz

Paul van Lier

Mike van der Veer

Joran van den Hout

Frank Engelen

Timo de Graaff

Algemeen-kampioen

 

Philip Romijn

Dirk Warmerdam

Alexander Japin

Alexander Japin

Alexander Japin

Daan de Graaff

bottom of page