CLOSE & FUN RACING  

De Peugeot 206 GTi Cup is de nieuwste klasse binnen het DNRT, en is in 2017 van start gegaan. De klasse is speciaal ingericht voor beginnende coureurs. Het is low-budget, competatief en de auto is makkelijk zelf op te bouwen en te onderhouden. Als je altijd al had willen gaan racen is dit je kans!

Races  

De sprintraces voor de DNRT Peugeot 206 GTi Cup bestaan uit 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 sprintraces per racedag, het kan zijn dat in sommige gevallen de vrije training ingeruild wordt voor een derde race, of dat er een extra race aan het programma toegevoegd wordt wanneer de tijd dit toelaat. Alle evenementen zijn eendaags en zullen plaatsvinden op Circuit Park Zandvoort, TT Circuit Assen , Racepark Meppen (DE) en Circuit Zolder (België). Het DNRT seizoen bestaat uit 6 racedagan, de volledige kalender is hier te bekijken.

DNRT

Alle wedstrijden van de 206 GTi Cup worden georganiseerd door Stichting DNRT. DNRT heeft als doel om racen voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken, en belangrijker misschien nog wel, op een zo leuk mogelijke manier! DNRT werkt met vrijwilligers, en is een non-profit organisatie. Circuit Zandvoort is de thuisbasis van DNRT, maar er worden ook geregeld uitstapjes gemaakt naar andere circuits in de BeNeLux.

De auto

Een Peugeot 206 GTi, het is misschien niet de eerste auto waar je aan denkt als je serieus wil gaan racen. Maar na nader onderzoek blijkt het zelfs een meer dan geschikte raceauto. Tussen 2002 en 2009 bestond er in Frankrijk zelfs een raceklasse met de auto waar regelmatig rond de 100 auto’s aan de start kwamen! De 206 is in Nederland de best verkochte Peugeot ooit. Hierdoor zijn er veel auto's en onderdelen beschikbaar, wat onderhoud goedkoop maakt. De GTi beschikt over een 2 liter motor die 148pk levert, terwijl de auto zo’n 975kg weegt. En het mooiste van alles is, een geschikte straatauto is al te vinden voor zo'n €1000,-!

 

Gericht op de beginnende coureur

De klasse is volledig ingericht op de beginnende coureur. Een raceauto is op te bouwen met de speciaal voor deze klasse ontwikkelde DNRT 206 GTi Cup Kit. De kit kost €2500,-, en daarmee kan je een straat Peugeot 206 GTi ombouwen tot volledige raceauto. Hiernaast wordt ook de techniek zo simpel mogelijk gehouden. Geen gedoe dus. Dit zodat ook als je geen ervaring hebt, je toch heel makkelijk met deze auto kunt gaan racen én er tegelijkertijd ook heel veel van leert. Uiteraard zijn rijders die al ervaring hebben en naar iets nieuws op zoek zijn ook van harte welkom!

Promotie

De 206 GTi Cup is altijd actief bezig met promotie. De klasse is actief op social media, hierop zullen zeer geregeld berichten verschijnen, en worden rijders regelmatig uitgelicht. Na racedagen verschijnen er op deze website wedstrijdverslagen, en op YouTube zullen er ook geregeld highlight videos te zien zijn! Ook ingezonden stukken van rijders kunnen op onze site worden geplaatst.

Klassement

In de Peugeot 206 GTi Cup worden er twee klassementen bijgehouden. Enerzijds een speciaal klassement voor 'rookies'. Hier nemen de nieuwkomers in de autosport het tegen elkaar op. Hiernaast zal er ook een reglement zijn voor deelnemers die al ervaring in de autosport hebben. Op deze manier kan je ook als beginnend racer op het podium komen te staan! Hier vind je onze puntentelling, en hier de huidige tussenstanden. 

Gelijkwaardigheid

Wij vinden het van belang om ervoor te zorgen dat de auto's zo gelijk mogelijk aan elkaar zijn, zodat er op de baan een eerlijke strijd ontstaat. Daarom worden de aanpassingen aan de auto's zeer beperkt gehouden. Gezien de leeftijd van de auto's betekent dit dat er verschil in vermogen kan zitten, daarom zullen we voorafgaand aan het seizoen alle auto's uitnodigen voor een rollenbank test. Ook tijdens het seizoen zullen er geregeld controles worden uitgevoerd.

 OVER DE CUP

 

OVER DE 206 GTi Cup