top of page
IMG_7559.jpg

ZELF RACEN IN DE 206 CUP?

WAT JE MOET WETEN

De autosport is weer uitermate populair in ons land, en dat heeft natuurlijk alles te maken met de geweldige prestaties van Max Verstappen in de Formule 1. Maar wat nu als je zelf wil ervaren hoe het is om te racen? En dan bedoelen we niet hard rijden over de weg, of zelfs op een circuit. We bedoelen het échte racen; zorgen dat je een goede start maakt, uitremmen, verdedigen, op de limiet van jezelf en de auto rijden, één worden met de auto en jezelf constant zien te verbeteren.

Je wil gaan racen; wat nu?

Je hebt interesse om te starten in de autosport, maar waar moet je dan eigenlijk beginnen? Om antwoord op die vraag te geven hebben wij dit voor je uiteen gezet in vier stappen die je moet doorlopen voordat je de baan op kan om je racedebuut te maken. 

Stap 1: De auto

Allereerst zal je een besluit moeten maken over de raceauto. Wil je er zelf een opbouwen met de 206 GTi Cup Kit, een kant-en-klare overkopen of toch gaan voor het gemak van huren? Ieder van deze opties heeft zijn voor- en nadelen, en dus is dit iets om goed voor jezelf af te wegen. Heb je een besluit genomen? Dan is het bijna tijd het circuit op te gaan, maar voordat dat kan heb je nog een en ander nodig!

Bij sprintraces is het gebruikelijk om je eigen auto te hebben, maar als je de kosten met iemand wil delen is dat bij de Peugeot 206 GTi Cup ook mogelijk! Je kan een auto met een teamgenoot delen. Op deze manier kan iedere rijder een training en een race op iedere racedag rijden. Wanneer je een auto deelt wordt je in het klassement als equipe opgenomen.

Stap 2: De raceuitrusting

Tijdens de racedagen is het verplicht om een volledige race uitrusting te dragen. Dit bestaat uit een overall, een FIA gekeurde helm, brandvrij ondergoed, handschoenen, schoenen, balaclava en een arm restraint. Een HANS of Simpson systeem is bij DNRT niet verplicht, maar raden wij wel aan.

118588450_627308497924165_2225738695646334443_n_edited.jpg

Stap 3: racelicentie

Je bent klaar om de baan op te gaan! Om te mogen racen heb je echter een licentie nodig. Deze is te behalen door het volgen van een racecursus bij een van de gerenommeerde racescholen in Nederland. Tijdens de cursus leren ervaren coureurs je alles wat je moet weten over het rijden op het circuit, wagenbeheersing en het racen zelf. Een uitermate waardevolle ervaring, die je in korte tijd ontzettend veel zal leren over jezelf, je auto en wat je wél en niet moet doen op het circuit. Neem eens een kijkje op rsz.nl voor alle informatie over de racecursussen.

Stap 4: RACEN!

Je hebt je auto, je racekleding én je racelicentie behaald. Meld je via deze website eenmalig bij ons, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van alle ins-en-outs binnen de klasse. Lees het reglement nog eens goed door, en laat je auto op de rollenbank van MDM Motorsport testen en verzegelen. Daarna is het zover; tijd om te gaan racen! Inschrijven voor DNRT racedagen kan je online doen op de website dnrt-shop.nl. Dan is het tijd voor je eerste racedag; en dat is er een die je nooit zult vergeten!

ZELF RIJDEN?

Heb je ooit overwogen om te gaan racen? Dan is dit het moment om het ook echt te gaan doen! De Peugeot 206 GTi is waarschijnlijk de lekkerste kleine auto, die ook nog eens betaalbaar en duurzaam is. Ook heeft hij goede specificaties; een 2.0 liter 16V motor welke 146pk levert, en dat bij maar 975kg. Onderdelen voor de 206 GTi zijn ontzettend goed verkrijgbaar, en voor de juiste prijs. Bovendien; wat is er nu leuker dan in een groot startveld met gelijke auto's racen?

bottom of page