© 2019 door DNRT en SCHEIVLAK.NL  - Privacy Policy

ZELF RIJDEN?

 

De 206 GTi Cup is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om zelf ook te gaan racen. Of je nu ervaring hebt met (indoor)karten, trackdays/vrij rijden of nog helemaal geen ervaring met autosport hebt, deze klasse is voor iedereen geschikt. Door de techniek in de auto's zo simpel mogelijk te houden is de benodigde technische kennis minimaal, en dit houdt tegelijk ook de kosten laag. Op dit moment zijn er geen 206 Cup Kits meer te koop, maar op onze Marktplaats-pagina vind je verschillende raceklare auto's die te koop aangeboden worden. Hiernaast is er het ook mogelijk om onderdelen los te kopen, zodat je de auto op je eigen tempo kan opbouwen. Naast het racen met een eigen auto bieden ook verschillende teams auto's te huur aan. In combinatie met rijdersbegeleiding zorgen zij ervoor dat je je volledig kan focussen op het racen, en je jezelf optimaal kan verbeteren! 

Investeren in je raceauto

De meeste 206 GTi Cup auto's worden aangeboden tussen de €3.000,- en €5.500,-. Dit klinkt als veel geld, maar in veel instapklassen moet je denken aan het dubbele van dit bedrag. En het is niet enkel een uitgave, het is een investering. Want op het moment dat je je raceauto na een aantal jaar wil verkopen omdat je een stapje hogerop wil, zal de auto een heel groot deel van zijn waarde behouden. Houdt er wel rekening mee dat naast de genoemde prijzen ook regulier onderhoud aan de auto moet worden gepleegd.

 

Racelicentie

Om deel te nemen aan de Peugeot 206 GTi Cup moet je beschikken over een (club)racelicentie. In samenwerking met Rensportschool Zandvoort boden wij afgelopen februari al een speciale racecursus aan. Rensportschool Zandvoort geeft echter het hele jaar door cursussen. Meer informatie hierover is te vinden op www.rsz.nl. 

Racekleding

Als je gaat racen heb je een aantal kledingartikelen nodig voordat je de baan op mag. Denk hierbij aan een brandvrij overall, een helm, ondergoed, handschoenen en schoenen. Binnen DNRT is een HANS-Systeem of een vergelijkbare nekbescherming niet verplicht, maar wij raden deze wel aan. Wil je meer weten over de geschikte racekleding? Neem gerust contact met ons op. 

Alleen, of met een team

Bij sprintraces is het gebruikelijk om je eigen auto te hebben, maar als je de kosten met iemand wil delen is dat bij de Peugeot 206 GTi Cup ook mogelijk! Je kan een auto met een teamgenoot delen. Op deze manier kan iedere rijder een training en een race op iedere racedag rijden.

Kosten

De aanschaf van de auto is de eerste grote investering die je moet doen als je gaat racen. Daarna zijn er echter altijd nog kosten die je hebt om daadwerkelijk te gaan rijden. Denk hierbij aan banden, benzine en remblokken. De onderdelen waarmee we in de 206 GTi Cup rijden zijn gekozen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Je hebt dus niet meerdere setjes banden/remblokken per racedag nodig. Wat betreft remblokken rijden de meeste rijders 1 á 2 racedagen op een set voor-blokken. De remblokken aan de achterzijde kunnen wel twee seizoenen mee. De rijders vooraan het veld vervangen gemiddeld eens in de twee raceweekenden hun voorbanden. Achterbanden gaan veel langer mee, en daarvoor kunnen eventueel ook de voorbanden waarvan het grootste deel van de grip af is gebruikt worden. Hiernaast zijn in het geval van schade door heel Nederland heen genoeg onderdelen te vinden voor heel schappelijke prijzen. De inschrijving voor een DNRT racedag bedraagt €260,-, daar komt nog €10,- huur voor een transponder bij. Als laatste moet je rekening houden met je eigen reis/transportkosten, regulier onderhoud en natuurlijk benzine.

Huren, laten opbouwen of laten runnen

Het grootste deel van de rijders in de 206 GTi Cup rijdt met een zelfgebouwde auto. Het is ook voor mensen met geen of weinig ervaring erg leerzaam en vooral leuk om te doen. Mocht je er echt geen verstand of tijd voor hebben kan je het natuurlijk altijd uitbesteden. Zo is het mogelijk om een auto door een gespecialiseerd bedrijf te laten opbouwen, en zelfs ook om je auto door dat zelfde bedrijf te laten runnen (onderhouden en servicen op de racedag). Ook is het mogelijk om een auto per racedag/seizoen te huren. Vaak is dit in combinatie met service op de racedag zelf, het zogeheten 'arrive and drive' principe. Meer hierover is te lezen op deze pagina.

Bestellen van een kit en inschrijving

Wanneer je wil deelnemen met een zelf gebouwde 206 GTi Cup auto zal je eerst moeten beginnen met het bestellen van de Cup Kit zodat je kan beginnen met bouwen. Dat gaat samen met het aanmelden voor een startnummer. Op dit moment is er een beperkt aantal kits beschikbaar! Bestellen kan je doen op deze pagina.

Mocht je vragen hebben over een van deze onderwerpen, of iets heel anders, neem dan gerust contact met ons op! 

BLIJF OP DE HOOGTE

En schrijf je in voor de nieuwsbrief

ZELF RIJDEN?

Heb je ooit overwogen om te gaan racen? Dan is dit het moment om het ook echt te gaan doen! De Peugeot 206 GTi is waarschijnlijk de lekkerste kleine auto, die ook nog eens betaalbaar en duurzaam is. Ook heeft hij goede specificaties; een 2.0 liter 16V motor welke 138pk levert, en dat bij maar 975kg. De 206 GTi kost in de markt zo'n €1000,-. De DNRT Cup Kit kost ca. €2500,-. Daarmee kan je een volledige raceauto bouwen!