top of page

Nieuw bij DNRT: De Peugeot 206 GTi Cup!


Tegenwoordig wil bijna iedereen wel racen. Track Days zijn overvol en het "Max-effect" is duidelijk zichtbaar; iedereen heeft het erover en wil zelf de baan op. Maar om daadwerkelijk te gaan racen is vaak toch een grote stap. Vooral ook een hele dure en vaak onduidelijke stap. Daarom is er nu de Peugeot 206 GTi Cup. Juist voor diegenen waarvoor de stap naar de wereld van het echte autoracen net iets te groot is. Goedkoop en eenvoudig, geen gedoe en alles is duidelijk. Dat zijn enkele kernwaarden van de 206 GTi Cup. Maar uiteindelijk draait het allemaal vooral om de fun!

De auto Een Peugeot 206 GTi, het is misschien niet de eerste auto waar je aan denkt als je serieus wil gaan racen. Maar na nader onderzoek blijkt het zelfs een meer dan geschikte raceauto. Tussen 2002 en 2009 bestond er in Frankrijk zelfs een raceklasse met de auto waar regelmatig rond de 100 auto’s aan de start kwamen! De 206 is in Nederland de best verkochte Peugeot ooit. Hierdoor zijn er veel auto's en onderdelen beschikbaar, wat onderhoud goedkoop maakt. De GTi beschikt over een 2 liter motor die 138pk levert, terwijl de auto zo’n 1000kg weegt. En het mooiste van alles is, een raceklare cup auto kan je al bouwen voor maar €3500,-!

Gericht op de beginnende coureur De klasse is volledig ingericht op de beginnende coureur. Zoals gezegd wordt de prijs van de auto met €3500,- zo laag mogelijk gehouden. Hiernaast wordt ook de techniek zo simpel mogelijk gehouden. Geen gedoe dus. Dit zodat ook als je geen ervaring hebt, je toch heel makkelijk met deze auto kunt gaan racen én er tegelijkertijd ook heel veel van leert. Uiteraard zijn rijders die al ervaring hebben en naar iets nieuws op zoek zijn ook van harte welkom!

Blijf op de hoogte! Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om alle details over de klasse op een rij te krijgen, en de eerste auto’s te bouwen. Heb jij interesse in de DNRT Peugeot 206 GTi Cup, en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Ga dan naar onderstaande website en meld je aan voor de nieuwsbrief! Op deze manier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de cup, en ontvang je binnenkort een uitnodiging voor de officiële presentatie op Circuit Park Zandvoort.


bottom of page