top of page

We maken ons op voor Pasen; het laatste nieuws!


Over minder dan drie weken hebben we alweer onze eerste wedstrijddag op Circuit Zandvoort. Dankzij de voorinschrijving (waarvoor iedereen bedankt) hebben we een goede inschatting voor wat betreft het aantal deelnemers. De maximale gridcapaciteit voor Zandvoort is 57 auto’s, en daar gaan we heel dicht tegen aan zitten! Heb je je nog niet aangemeld doe dit dan alsjeblieft zo snel mogelijk (hier). Bekijk hier de voorlopige inschrijflijst.

Er zijn wat veranderingen dit jaar gedurende de racedag. Ten eerste rijden we in een iets ander format. Vorig jaar hadden we vanwege het zeer groot aantal debutanten telkens nog een vrije training. Nu het aantal Rookies drastisch minder is geworden, is deze vrije training komen te vervallen. We gaan dus direct kwalificeren, en rijden dan in de meeste gevallen drie races op een dag. Lekker veel wedstrijdtijd dus, daar leren ook de debutanten heel veel van.

Ten tweede staat in het sportief reglement vastgelegd dat alle 206 GTi auto’s en rijders bij elkaar op de paddock dienen te staan. Dit was vorig jaar ook al zo vastgelegd, maar gezien de staat van Paddock 2 (gebrek aan voldoende stroom/waterpunten) werd gedoogd dat men zich elders in de Paddock of in pitboxen ophield.

Met Pasen zal er echter een geheel gerenoveerde schitterende Paddock 2 ter beschikking staan met alle faciliteiten. Er is dan geen reden meer ergens anders te gaan staan. Daarom gaan wij ons allen verzamelen op het gedeelte direct links als je door de tunnel de paddock oprijdt. Een uitzondering wordt gemaakt voor enkele verhuurteams, welke op dezelfde dag ook in andere raceklassen actief zijn. Als tegemoetkoming aan jullie hebben deze teams (en Eric Stoop) ons enkele tenten en statafels gesponsord waar gebruik kan worden gemaakt tijdens de dag. Het gaat dan om een ruimte van 12 x 6 meter, waarin bij een eventuele calamiteit bij slecht weer de auto ook even naar binnen kan worden gereden. Bovendien kunnen jullie familie/vrienden in ieder geval daar ook terecht bij minder mooi weer. We gaan proberen in de tent ook twee koffiezetapparaten neer te zetten. Een mooie verzamelplaats dus voor iedereen, en een fantastische geste van de betrokken teams. Bedankt daarvoor!

Tot slot zal er tijdens de keuring scherper worden gelet op de conformiteit van de auto’s volgens het geldende reglement. Zorg er dus voor dat je alles goed op orde hebt en alle onderdelen die niet verwijderd mogen worden er gewoon op en aan zitten.

We zien jullie heel graag op 1 april en hopen op een schitterende racedag met mooie en vooral sportieve 206 GTi Cup races!

Op het in groen gemarkeerde deel van de paddock zal de 206 GTi Cup tent worden geplaatst. Wij willen jullie vragen om jullie hierbij in de buurt aan te sluiten. Wanneer dit deel van de paddock gevuld is kan het gele deel gebruikt worden. We willen jullie vragen om geen trailers op deze delen van de paddock te parkeren, maar deze zo ver mogelijk achteraan, richting de TC, te plaatsen. Servicebusjes en dergelijke kunnen natuurlijk wel bij de auto's geplaatst worden.


bottom of page