top of page

Maak jij ook je racedebuut in de 206 GTi Cup?


De 206 GTi Cup gaat in 2019 zijn derde seizoen in, en heeft de afgelopen twee jaar bewezen de ideale instapklasse in de autosport te zijn. Tot op heden hebben maarliefst 62 rijders hun autosportdebuut in de 206 Cup gemaakt! Verschillende van hen zijn inmiddels doorgestroomd naar andere klassen zoals de Wesfield Cup, Ford Fiesta Sprint Cup of Endurance-autosport. Ook komend seizoen verwelkomen wij weer verschillende debutanten in de klasse, en zij zullen het tegen elkaar opnemen in ons Rookie-klassement.

Wat maakt de 206 GTi zo'n geschikte raceauto voor een beginnend coureur?

De auto waarmee wij in de klasse rijden heeft minimale aanpassingen gehad ten opzichte van de straat 206 GTi. Dit is met name om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar ook omdat de standaard 206 al een hele goede auto is. Alle auto's zijn opgebouwd met onze Cup-kit die bestaat uit alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen zoals een racestoel, riemen en een rolkooi. Daarnaast zijn alle auto's voorzien van de Kont STR.T-demperset. Hierbij komt dan ook nog een set EBC Yellowstuff remblokken, en Interstate semi-slicks op GMP Easy-R lichtmetalen velgen. Al deze aanpassingen samen zorgen ervoor dat de auto zich op het circuit erg neutraal gedraagt, wat het een hele fijne auto maakt om hard mee te rijden. Hiernaast worden de auto's op verschillende technische punten verzegeld om gelijkwaardigheid te waarborgen.

Je wilt zelf racen, wat nu?

Als je zelf wilt gaan racen zijn er een aantal dingen die je moet doen voordat je aan de start kan staan. Allereerst is het van belang dat je in het bezit bent van een racelicentie. Hiervoor moet je een cursus volgen die op de circuits in Nederland (en België) gegeven wordt. Dit kan bij een organisatie zoals bijvoorbeeld Rensportschool Zandvoort, bij wie er op de website meer informatie te vinden is over het behalen van een racelicentie. Daarnaast zal je in het bezit moeten zijn van een race uitrusting bestaande uit een overall, helm (met de juiste keuring), ondergoed, handschoenen, schoenen en een arm-restraint. Een HANS-systeem raden wij aan, maar is niet verplicht. Deze spullen zijn allemaal in de autosportwinkels, en ook online, te vinden.

Je eigen auto!

Last but not least heb je natuurlijk een 206 GTi Cup auto nodig om mee aan de start te komen! Je kan met onze Cup-Kit je eigen auto bouwen, waarvan we op moment van schrijven nog een beperkt aantal op voorraad hebben! Deze is voor €2.500,- bij ons aan te schaffen en daarmee kun je je straatauto ombouwen tot raceklare Cup-auto.

Ga je liever voor gemak? Dan is er ook de optie om een raceklare auto te kopen! Op dit moment staan er een aantal auto's te koop, en deze vind je op onze Marktplaats-pagina. Met de #7, #58 en #65 (PG) kan je direct het circuit op, en de #78 en #67 hebben wellicht hier en daar wat werk maar dat is ook in de zeer interessante prijs terug te zien. Hiernaast is ook de #6 te koop, deze auto moet nog verder worden opgebouwd maar komt wel met alle benodigde onderdelen (en meer!). Kortom; voor alle smaken is er iets!

Liever een auto huren?

Heb je weinig tijd, of ben je niet technisch aangelegd? Dan is een raceauto huren de oplossing voor jou! De verschillende teams die actief zijn in de 206 Cup bieden op basis van arrive and drive auto's aan. Naast dat zij een goed geprepareerde auto verzorgen kunnen zij je ook door middel van rijdersbegeleiding tijdens de racedagen helpen om ervoor te zorgen dat je een betere rijder wordt! Meer weten? Kijk eens hier, en neem gerust contact op met een van de teams.

Vragen? Kom langs of mail ons!

Tijdens de volgende Vrij Rijden dag op Circuit Zandvoort, op zaterdag 9 maart, zullen wij op het circuit aanwezig zijn, en kan je bij ons langskomen om kennis te maken, een kijkje te nemen bij een van onze auto's of al je vragen te stellen! Kom gerust eens langs. Mocht je voor die tijd vragen hebben kun je ons altijd mailen op 206gticup@gmail.com


bottom of page