top of page

De 206 GTi Cup is klaar voor 2019!


Op zaterdag 20 april gaat het derde seizoen van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup van start. Ook komend seizoen maakt de klasse zijn naam als instapklasse wederom waar, want naast veel terugkerende rijders zullen er weer verschillende autosport-debutanten aan de start komen. Met zeven racedagen op vier verschillende circuits is de kalender divers, en belooft seizoen 2019 nu al een succes te worden.

Nieuwigheden

Ten opzichte van de afgelopen twee seizoenen zijn er een aantal wijzigingen in het reglement doorgevoerd. Op technisch vlak zijn er kleine aanpassingen gedaan waardoor de gelijkheid van de auto’s nog beter te waarborgen zal zijn. Daarnaast zijn er op sportief gebied zogenaamde schrapresultaten in het leven geroepen. Hiermee worden de slechtste twee resultaten in seizoen 2019 van iedere rijder in mindering gebracht, waardoor het kampioenschap nóg spannender zal worden!

Debutanten en terugkerende rijders

Op het moment van schrijven is het deelnemersveld voor seizoen 2019 de 30 gepasseerd, wat naar verwachting zal uitgroeien tot een veld van 45 of meer deelnemers. Op de voorlopige inschrijflijst vinden we bekende, maar ook nieuwe namen. Zo zien we dat de #19 dit seizoen bestuurd zal worden door debutanten Kevin Alblas en Jeroen Maatman. Ook onder #22 vinden we een debutant in de vorm van Marco van der Ven, terwijl de #68 van Sandro Favre eveneens in het Rookie-klassement uit zal gaan komen. Tot slot keren de nummers twee, drie en vier uit het Algemeen-kampioenschap in 2018 dit seizoen weer terug. Alexander Japin (#33), Tijn Middeldorp (#2) en Edwin Ilbrink (#48) zullen andermaal een gooi naar de titel doen.

Kalender

Dit seizoen doet de 206 GTi Cup 4 circuits aan in Nederland, België en Duitsland. Nieuw op de kalender is Racepark Meppen, een kort en bochtig circuit wat een unieke uitdaging zal vormen voor de 206 GTi Cup rijders.

20 April - Circuit Zandvoort

14 mei - TT Circuit Assen

30 juni - Circuit Zandvoort

20 juli - Circuit Zandvoort

2/3/4 augustus - Circuit Zandvoort

1 september - Racepark Meppen

24 oktober - Circuit Zolder

Over de klasse

De DNRT Peugeot 206 GTi Cup is opgericht voor rijders die voor een relatief laag budget kennis willen maken met de autosport. De auto’s produceren 148pk, wat in combinatie met de Interstate semi-slick banden en Koni-schokdempers garant staat voor een competitieve raceauto. Tijdens racedagen komen er geregeld meer dan 45 auto’s aan de start, wat ervoor zorgt dat, onafhankelijk van de ervaring die een rijder heeft, iedereen op de baan strijd heeft.

Zelf racen in de 206 GTi Cup?

Er zijn verschillende mogelijkheden om nog dit seizoen zelf deel te nemen aan de 206 GTi Cup! Op onze website vind je verschillende auto’s die te koop aangeboden worden, en met onze Cup-kit kan je nog altijd zelf een race 206 opbouwen. Hiernaast bieden ook verschillende teams auto’s te huur aan! Naast het gemak van 'arrive-and-drive' bieden zij ook rijdersbegeleiding, waardoor zij je kunnen helpen om jezelf te blijven verbeteren. Meer informatie over de 206 GTi Cup is op deze website te vinden.


bottom of page