top of page

Voorbeschouwing Paasraces 2019


Op zaterdag 20 april opent de DNRT Peugeot 206 GTi Cup 2019 op Circuit Zandvoort. Een groot startveld waarin om iedere positie gestreden zal worden maakt zich op om deze dag het nieuwe seizoen te starten. In de ochtend vinden zowel een vrije als een tijd training plaats, in de middag wordt dit gevolgd door 2 races over 12 ronden of 30 minuten.

Met een weersverwachting van 23 graden en volop zon lijkt het 2019 seizoen een prachtige start te krijgen. De 206 Cup is dit seizoen op Circuit Zandvoort exclusief te vinden op Paddock 1, aan de binnenzijde van de Tarzan Bocht. Hier zullen de rijders en auto's zich opstellen, en iedereen is welkom om de Cup een bezoek te brengen!

Dit seizoen zal de strijd om het eremetaal ongetwijfeld weer uiterst spannend zijn. Op de inschrijflijst komen we dan ook verschillende prominente namen tegen, waaronder de mannen twee en drie uit het 2018 kampioenschap; Alexander Japin en Tijn Middeldorp. Echter dienen mannen als Marciano van Ling, Edwin Ilbrink, Rene Oudshoorn, Eric Stoop en Paul van Lier ook niet uitgevlakt te worden! Ieder van hen liet immers reeds zien in de kop van het veld mee te kunnen strijden.

In het 43 wagens tellende veld is het echter ook waarschijnlijk dat nieuwe namen van zich gaan doen laten spreken. Zeker omdat ook dit seizoen weer verschillende Rookies aan de start staan, die binnen hun eigen klassement de strijd met elkaar aangaan. Welke rijder in welke auto aan de start komt vind je, inclusief foto's, hier!

Na afloop van de dag prijsuitreiking op de 206 GTi Cup paddock

Toegang is deze racedag gratis, enkel parkeren op Circuit Zandvoort kost €6,-. Door de toegankelijke sfeer van DNRT is het mogelijk om overal op de paddock een kijkje te nemen!

Over de klasse

De DNRT Peugeot 206 GTi Cup is opgericht voor rijders die voor een relatief laag budget kennis willen maken met de autosport, en waarbij een hoge fun-factor centraal staat. Met een 148pk sterke motor is de auto in combinatie met Interstate semi-clicks en Koni-schokdempers leuk, neutraal en erg leerzaam! Door het gelijke materiaal is racen in de klasse zeer competitief. Tijdens de racedagen komen er geregeld meer dan 45 auto's aan de start, wat ervoor zorgt dat, onafhankelijk van de ervaring die een rijder heeft, iedereen op de baan een leuke strijd heeft! Meer informatie over de klasse vind je op deze website.


bottom of page