top of page

Op dinsdag 14 mei staan races 3, 4 en 5 van het 2019 Peugeot 206 GTi Cup seizoen op het programma. De drie races zullen gereden worden op het snelle en uitdagende TT circuit in Assen, waar we de afgelopen jaren een aantal hele spannende wedstrijden hebben gezien! De dag wordt om 9:00 aangevangen met een tijdtraining, gevolgd door twee races over 10 ronden/25 minuten om 10:45 en 13:30. De laatste race van de dag zal een duratie van 9 ronden hebben, en start om 15:30.

In het kampioenschap zien we dat Alexander Japin na de eerste racedag aan de leiding met 101 punten gaat, gevolgd door Rene Oudshoorn, Paul van Lier en Tijn Middeldorp. Zij zullen er alles aan doen om in het kampioenschap in te lopen, maar krijgen deze dag ook te maken met een nieuwe rijder in het kampioenschap! Voor NXT Racing zal de snelle Jorn Boertien aan de start komen, en met zijn ervaring op het Assense asfalt is het niet ondenkbaar dat hij zich direct vooraan zal gaan melden.

Het Rookte-Klassement wordt geleid door Mike van der Veer. Achter hem zien we de equipe Zeelmaekers/Reynders en Sandro Favre. Voor al deze rookies zullen de races op het TT circuit de eerste zijn, waardoor het niet te voorspellen is wie deze dag met de overwinning naar huis gaat! Welke rijders in het Rookte-Klassement uitkomen is vanaf nu ook te zien op onze Rijders-pagina

Ondanks dat een aantal reguliere deelnemers deze dag verstek laten gaan in verband met andere verplichtingen, groeit de 206 GTi Cup nog altijd! Op dit moment worden 7 auto's door nieuwe rijders klaargemaakt, en zij zullen later dit seizoen hun debuut in de klasse maken! Binnenkort lees je hier meer over hen.

De toegang tot TT Circuit Assen is tijdens deze dag gratis, het volledige tijdschema is hier te vinden.


bottom of page