top of page

Racedag 3; met Tom Coronel in een 206!


Aanstaande zondag 30 juni komt de DNRT Peugeot 206 GTi Cup voor de tweede maal dit seizoen aan de start op Circuit Zandvoort. Het veld maakt zich op voor drie wedstrijden over 12 ronden, en de grote vraag is; kan iemand Alexander Japin zijn overwinningsreeks doorbreken?

Tijdens de eerste twee racedagen was het Alexander Japin die alle wedstrijden op zijn naam wist te schrijven, echter niet zonder dat anderen daar een stokje voor probeerden te steken. Tijdens de laatste racedag op het TT Circuit Assen zagen we Jorn Boertien meerdere malen stuivertje wisselen met Japin, en ook oa. Rene Oudshoorn, Paul van Lier en Tijn Middeldorp zijn favorieten voor de overwinning en zitten er steeds dichtbij.

Aanstaande zondag krijgen ze tijdens de eerste race echter een extra factor om rekening mee te houden; Tom Coronel zal als gastrijder plaatsnemen in de #1 Interstate 206 GTi. De ervaren coureur stond vorige week nog aan de start van het WTCR én de 24 uur van de Nordschleife, en zal zonder twijfel voorin het veld meestrijden! Races twee en drie zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan wegens verplichtingen in de Formule 1 studio van Ziggo.

Aan de andere kant van het spectrum zullen er zondag ook twee debutanten aan de start staan! In de #52 komt Dylan de Koeijer aan de start, en de #58 zal bestuurd worden door Thijs van der Weide. Beiden hebben zij onlangs hun racelicentie gehaald bij Rensportschool Zandvoort, en ze gaan dit weekend in de Rookie-Klasse hun eerste échte race-meters maken.

De tijd-training gaat zondag om 09:00 van start, gevolgd door drie races over 12 ronden om 10:20, 14:00 en 16:00. Entree tot het circuit is gratis, parkeren kost €6,-. De 206 GTi Cup is te vinden op Paddock 1, aan de binnenzijde van de Tarzan-bocht, waar iedereen van harte welkom is!


bottom of page