top of page

3 Races, 3 Winnaars!


Afgelopen zondag stond de derde racedag van het seizoen op het programma. De DNRT Peugeot 206 GTI Cup streek neer op het zomerse circuit van Zandvoort voor 3 sprintraces. De heren stonden er in alle vroegte alweer helemaal klaar voor, en het beloofde weer een mooie racedag te worden. In de kwalificatie was het, zoals gewoonlijk dit jaar, Alexander Japin die de rapste tijd wist neer te zetten, dicht gevolgd door Jorn Boertien en Edwin Ilbrink. Als speciale aangelegenheid deed Tom Coronel ook als gast een keertje mee, en alle ogen waren natuurlijk op hem gericht. Echter kampte zijn auto de hele dag met technische problemen, waardoor hij vanuit het middenveld aan de race moest beginnen. Bij de rookies was Mike van der Veer snelste. Daarnaast hadden we ook weer een tweetal debutanten in de cup; Dylan de Koeijer en Thijs van der Weide, die zich ook gelijk achter elkaar kwalificeerden!

De eerste race ging voor het middaguur van start, en meteen was er in de gerlachbocht een aanrijding tussen twee deelnemers waardoor de race werd geneutraliseerd. Gelukkig bleef de schade beperkt, en konden beide rijders weer deelnemen aan de andere races. Na de herstart bleef de kopgroep dicht bij elkaar, en kon Alexander Japin niet wegkomen. Edwin Ilbrink was voorbijgekomen aan Jorn Boertien, en ook daarachter was het close. Helaas werd de race tegen het einde onderbroken met een code rood door incidenten op de baan, hierdoor bleef de stand vooraan gelijk, en kon Japin weer een overwinning aan zijn verzameling toevoegen. Tom Coronel had nog steeds last van te weinig vermogen in zijn auto en moest de race helaas vroegtijdig beëindigen. Toch vond hij het racen in de 206 GTI Cup erg leuk. Hij vindt de 206 GTi Cup "zeer geschikt" om te starten en hij had met het rijden met de auto "veel lol" beleeft. Bij de rookies was Mike van der Veer de competitie weer eens te snel af, en eindigde bovenaan.

Na de schermutselingen in de eerste race hoopte iedereen op een kalmer vervolg van de racedag. Race 2 startte in het begin van de middag, en meteen werd duidelijk dat het geen “gewone” race zou gaan worden. Het was namelijk Edwin Ilbrink die voorbij wist te komen aan Alexander Japin, en daarmee de leiding overnam. Ook Jorn Boertien trachtte hetzelfde te doen, en Japin en hij wisselden meerdere keren van positie. Hierbij raakten de twee auto’s elkaar een aantal keer, en zo kreeg Japin na de race een tijdstraf waardoor hij helaas kostbare plaatsen verloor. Dat maakte Edwin Ilbrink echter niets uit, want hij kon zo zijn eerste overwinning van het seizoen pakken, en de “win-streak” van Japin doorbreken. Jorn Boertien werd als tweede geklasseerd, en derde werd Tijn Middeldorp, die ook eindelijk weer met een goed werkende auto vooraan mee kan doen. Het was een uitermate spannende race, en ook in het middenveld werd er flink geknokt. Mike van der Veer pakte de eerste plaats bij de rookies, voor de equipe Reynders-Zeelmakers en Sandro Favre.

Tijdens de derde race was het wederom een groep van 5 die voor de winst ging. Er werd close maar fair gereden, en het tempo lag erg hoog. Zo hoog zelfs, dat de grens van de baan nogal eens opgezocht werd. We zagen onder andere Eric Stoop die naast de baan kwam in het scheivlak, niet geholpen door technische problemen. Ook de rookie Daniel Milano zocht de grens op en kwam helaas hard in aanraking met de vangrail in de Mastersbocht, gelukkig bleef hij zelf ongedeerd. Aan de kop was het Tijn Middeldorp, die door een aantal fraaiste inhaalacties zijn eerste overwinning van het seizoen pakte, met daarachter Edwin Ilbrink en Alexander Japin. Jorn Boertien kreeg helaas een tijdstraf wegens het overschrijden van de track limits, en werd daarmee als achtste geklasseerd. De twee debutanten, Dylan de Koeijer en Thijs van der Weide, kenden beide een spannende start van hun autosportcarrière, zo spannend zelfs, dat beiden even het zand opzochten en ook nog met elkaar licht in aanraking kwamen. Gelukkig bleef de schade bij plaatwerk, en we zien beide heren graag de volgende keer weer terug!

Aan het einde van de dag was het Edwin Ilbrink die het algemene dagklassement won, en Mike van der Veer eindigde bovenaan bij de rookies. De stand in het kampioenschap is beschikbaar op de website.

De volgende racedag is alweer snel, op 20 juli. De cup zal dan wederom neerstrijken op het Formule 1 circuit van Zandvoort.


bottom of page