top of page

Zon en regen op Zandvoort!


De weergoden hadden het vorig weekend op Zandvoort gemunt, regen en zon wisselden zich af en zorgden voor een fascinerende racedag voor de DNRT Peugeot 206 GTI Cup.

De kwalificatie was kletsnat, en daarmee meteen erg uitdagend. Normaliter rijdt de 206 GTI Cup op dagen dat het prachtig weer is, maar dat was nu wel even anders. De snelste ronde werd gezet door Edwin Ilbrink, gevolgd door Tijn Middeldorp en Jorn Boertien. Kampioenschapsleider Alexander Japin kende geen goede kwalificatie, en moest de eerste race vanaf de 10e plaats aanvangen. Het was glad op de baan, en dat ondervond Jayro Dijkstra in het scheivlak, waar hij diep in het grind eindigde. Daardoor werd de sessie ingekort. De snelste rookie was Mike van der Veer, gevolgd door de equipe Arthur Zeelmaekers/Rob Reynders en Sandro Favre.

De eerste race was, tegen alle voorspellingen in, zowaar droog. Dat maakte natuurlijk alles weer anders. Wat ook niet hielp was een technische storing met de startbrug, waardoor er wat chaos ontstond bij de start. Gelukkig was alles snel verholpen, en kon de eerste race van de dag van start. Zoals zo vaak dit jaar ontstond zich vooraan een groep die de hele race bij elkaar bleef. Alle kampioenschaps-protégé’s waren van de partij, en ook Alexander Japin stormde zich een weg naar voren. Uiteindelijk was het Edwin Ilbrink die het zwart-wit geblokt het eerste zag, met ruim 2 seconden voorsprong op Alexander Japin en Paul van Lier. Bij de rookies won Mike van der Veer, dit keer dicht gevolgd door een steeds sneller wordende Sandro Favre. Op de derde plaats eindigde Dylan de Koeijer. Helaas was de eerste race ook gelijk de laatste voor Ron de Bruyn, die technische problemen kende. Ook Daan Thieme kende problemen; hij maakte contact met de bandenstapels in de gerlachbocht.

Enkele minuten voor race 2 opende de hemel zich boven het circuit van Zandvoort, en viel er een ontzettende hoeveelheid water. Dit zorgde ervoor dat de race verlaat van start ging, toen de baan alweer aan het opdrogen was. De baan was erg glad en tricky, en een aantal rijders ging in de fout. Daar hadden Edwin Ilbrink, Tijn Middeldorp en Jorn Boertien echter geen last van, en zij wisten een flinke voorsprong op te bouwen. Alexander Japin verloor na contact met Eric Stoop veel tijd, en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Bij de rookies was de uitslag gelijk aan race 1, echter zagen we wederom dat de top daar ook steeds dichter bij elkaar komt.

Tijdens de derde race van de dag was het weer droog en zonnig, het gebruikelijke weer voor de 206 GTI Cup. Edwin Ilbrink nam de leiding maar kon deze niet vasthouden. Paul van Lier wist aan hem voorbij te komen, en uiteindelijk ook de overwinning te pakken. Ilbrink eindige op de tweede plaats en Jorn Boertien op de derde. Mike van der Veer won wederom bij de rookies.

De volgende racedag is op vrijdag 2 augustus, tijdens het DNRT Super Race Weekend, waar de “zomerkampioen” gekroond zal gaan worden.


bottom of page