top of page

VIDEO: Spannende races op Racepark Meppen!


Het Racepark Meppen was aan het begin van racedag 6 van dit seizoen voor vrijwel iedereen nieuw. Op vrijdag was er kans voor om de baan alvast te leren kennen, en verschillende rijders grepen deze kans aan. Het resultaat waren drie spannende races, met leuke gevechten door het hele veld heen! De snelste tijd in de kwalificatie? Een 1:19:405 voor zowel Alexander Japin als Jorn Boertien! Ja, zij noteerden exact dezelfde tijd, maar omdat Alexander Japin deze eerder neergezet heeft was hij degene die race 1 vanaf pole-positie mocht vertrekken.

Tijdens de eerste race was het in de Rookie-klasse immer sympathieke Belgische duo Rob Reynders en Arthur Zeelmaekers wat de overwinning wist te pakken. Algemeen was het Alexander Japin die na een race lang gevecht voor de eerste positie met Jorn Boertien de overwinning wist te pakken.

De tweede en derde race werden vervolgens gewonnen door Jorn Boertien, nadat hij in race twee een gaatje wist te vinden en voorbij Alexander Japin wist te komen. Bij de Rookies was het ook in de tweede en derde race de equipe Zeelmaekers en Reynders die naar de overwinning wist te rijden. Zij gingen overigens dusdanig goed dat ze tijdens de laatste race konden aanhaken bij Alexander Japin, en meerdere malen een gaatje probeerde te vinden maar uiteindelijk genoegen moesten nemen met een derde positie algemeen.

Dit waren echter lang niet de enige gevechten op de baan, ook in het midden en achterveld werd er volop gestreden, en bleek Racepark Meppen toch over verschillende inhaalmogelijkheden te beschikken! Hoe dat eruit zag? In onderstaande video zie je de onbewerkte hoogtepunten uit de drie races!

Een volledig verslag, en de vernieuwde tussenstand in het kampioenschap, volgt spoedig.


bottom of page