top of page

Mike van der Veer is de Rookie-Kampioen 2019!


Het seizoen 2019 is achter de rug, en de kampioenen zijn bekend! Uw verslaggevers moesten door andere verplichtingen de wedstrijden op Circuit Zolder aan zich voorbij laten gaan, waardoor er niet eerder een wedstrijdverslag van deze dag is verschenen. Deze week kijken we in twee delen terug op het 2019 seizoen, en vandaag beginnen we met het Rookie-Kampioenschap!

Het 2019 seizoen kende wat minder beginnende coureurs dan de afgelopen jaren, maar de strijd was er echter niet minder om! In totaal kwamen er gedurende het seizoen 10 debutanten aan de start, mensen zonder ervaring in de autosport die de 206 GTi Cup gebruiken om de eerste stap in de autosport te doen. Al tijdens de eerste racedag bleek dat Mike van der Veer in de #87 de te kloppen man was. Met een 10de en 7de plek algemeen tijdens de eerste racedag greep hij tweemaal de winst in de Rookie-klasse.

Gedurende het seizoen waren er echter nog twee auto's die zich vooraan het veld wisten te melden! De #14, gedeeld door het Belgische duo Rob Reynders en Arthur Zeelmaekers, was snel en maakte het Mike van der Veer geregeld moeilijk. Op Racepark Meppen wonnen ze driemaal het Rookie-klassement, en eindigde ze ook algemeen tweemaal op een 3de positie. Ook op Circuit Zolder, het thuis-circuit van Rob en Arthur, waren ze snel. Wederom wonnen ze het Rookie-klassement, en ditmaal was er eindigde ze zelfs tweemaal op de 2de plek algemeen! Een andere rijder die gedurende het seizoen zich steeds wist te verbeteren was Sandro Favre. Hij wist zich constant in de top 3 van de Rookie's te rijden, en tijdens de invitatie-races tijdens het DNRT Super Race Weekend won hij zelfs een van de races algemeen! Hij eindigde in het klassement op een 3de positie.

Ook bij het team van MF Racing kwamen dit jaar twee debutanten aan de start. Daniel Milano en Daan Thieme maakte hun debuut in de herkenbare blauw/zwarte auto's gerund door Marcel Flens, en deden dat niet onverdienstelijk! Daan Thieme verbeterde zich constant gedurende het seizoen, en wist regelmatig de strijd aan te gaan met rijders met meer ervaring. In het kampioenschap eindigde hij dit jaar op een 4de plek. De 5de plek is er voor zijn teamgenoot, Daniel Milano, die met zijn YouTube filmpjes ons dit jaar meenam in zijn avontuur!

Ook halverwege het seizoen vervoegde 2 nieuwe rijders zich bij de 206 GTi Cup. Dylan de Koeijer en Thijs van der Weide maakte in Juni hun debuut, en gingen op deze dag direct de strijd aan met niemand minder dan Tom Coronel! Beide heren hebben de resterende races laten zien veel te leren, en zichzelf steeds weer te verbeteren. De wagenbeheersing van Dylan de Koeijer is voor de toeschouwers prachtig om te zien, en Thijs van der Weide zoekt zo nu en dan wat te vaak de grens op, maar ook daar leer je een hoop van! Zij eindigde 6de en 7de in het kampioenschap.

De 8ste plaats is er voor de equipe van Kevin Alblas en Jeroen Maatman. Een paar incidenten gedurende het seizoen resulteerde er in dat ze een aantal races niet konden starten, waardoor ze wellicht wat lager in het klassement staan dan dat ze in verhouding met de prestaties op de baan verdienen. Op de 9de plaats vinden we Ton Janssen, die ook voor het team van MF Racing uitkwam. Plek 10 is er voor Melvin van Dam, die tijdens de laatste races op Circuit Zolder zijn debuut maakte in de 206 GTi Cup.

Bovenaan het klassement vinden we de equipe Reynders en Zeelmaekers terug met een puntentotaal van 670. Zij wonnen de laatste 5 wedstrijden van het seizoen in het Rookie-klassement, maar het was niet genoeg om de zeer constant rijdende Mike van der Veer van de koppositie te stoten. Mike won dit seizoen maarliefst 8 wedstrijden en scoorde een totaal van 694 punten. Daarmee is hij de 2019 DNRT 206 GTi Cup Rookie kampioen!

Namens het DNRT en de 206 GTi Cup organisatie feliciteren wij Mike met het behalen van dit kampioenschap!

Wil jij in 2020 ook uitkomen in de DNRT 206 GTi Cup, en uitkomen in het Rookie klassement? Dat kan! Op dit moment is er al een groep van zo'n 13 rijders bevestigd om komend seizoen hun debuut in de klasse te gaan maken! Hoe je mee kan doen? Lees hier eens verder


bottom of page