top of page

Het laatste 206 Cup nieuws: 7 februari


Met nog ruim 2 maanden totdat het nieuwe seizoen van start gaat is het tijd om eens te kijken naar het laatste nieuws omtrent de 206 GTi Cup!

- Wat is eigenlijk een snelle ronde in een 206? Wij zochten de officiële ronde records op van de 4 circuits waar de klasse tot nu toe in actie kwam. In Zandvoort staat deze op naam van Dirk Warmerdam met een 2:11:119, op Circuit Zolder was Alexander Japin de snelste met een 2:01:615 en op zowel Racepark Meppen (1:19:217) als het TT Circuit in Assen (2:10:110) staan de snelste tijden op naam van Jorn Boertien.

- De datum van de wedstrijd op Circuit Zolder is op de 2020 kalender verschoven naar 26 mei. Dit omdat de oorspronkelijke datum erg dicht op de racedag van 20 juni op Circuit Zandvoort zat.

- Deelnemers kunnen zich nu online aanmelden voor de eerste racedag van 2020, of het gehele seizoen. Dit is mogelijk op de kalender-pagina van de website. Hier is ook alle belangrijke informatie over de racedagen te vinden!

- Nieuw voor de 206 GTi Cup is ook dat het Super Race Weekend komend jaar uit 2 dagen bestaat, een echt raceweekend dus! Over de twee dagen zullen trainingen en meerdere korte wedstrijden gereden worden. En aangezien dit in de zomer valt is het dé kans om de eerste dag af te sluiten met een 206 GTi Cup BBQ! Hierover later meer...

- Circuit Zandvoort vordert gestaag met de aanpassingen voor de Formule 1 in begin mei. Wij rijden er natuurlijk al eerder, namelijk over 64 dagen al! De nieuwe kombochten zorgen voor wat extra snelheid, en ons valt ook op dat er overal mooie vlakke kerbstones geplaatst zijn. Hierdoor zullen veel bochten net een beetje sneller worden. (Foto: Chris Schotanus/Essay Producties)

- De eerste gelegenheid om met het vernieuwde circuit kennis te maken is al eind deze maand, dan zijn er namelijk verschillende trackdays en licentiecursussen. Op zaterdag 29 februari is ook de eerste Vrij Rijden dag op Circuit Zandvoort, waar ongetwijfeld verschillende rijders uit de 206 Cup aanwezig zullen zijn.

- Nieuwe kleuren voor Jayro Dijkstra in 2020. Afgelopen seizoen kwam hij in actie in de wit/zwarte #73 206 GTi, maar komend seizoen zal de auto een heel ander uiterlijk hebben! De auto is namelijk in een strakke blauw/gele kleurstelling gebracht, die op de startgrid zeker zal opvallen! (Foto: Jayro Dijkstra/Facebook)

- Op verschillende punten op deze website is nu het laatste nieuws omtrent de 206 GTi Cup voor komend seizoen te vinden. Ook het 2020 reglement is rond, en ter goedkeuring naar DNRT en de KNAF verzonden. Zodra dit goed bevonden is vinden jullie het op deze site.

- De meeste van de gebouwde 206 GTi Cup auto's hebben geregeld aan de start gestaan, maar soms kom je een exemplaar tegen wat wél keurig opgebouwd is, maar nog nooit echt geracet heeft! De #29 is zo'n auto. De zwart/rode 206 GTi Cup verscheen recentelijk op RaceAutoTeKoop.

- Het ziet er naar uit dat de startgrid komend seizoen weer goed gevuld zal zijn, maar er zijn nog een aantal mogelijkheden om dit seizoen zelf in te stappen! Er staan een aantal auto's te koop op onze Marktplaats-pagina, en ook de teams hebben nog een paar plekjes over voor Arrive and Drive.

- De werkzaamheden op Circuit Zandvoort vanuit de lucht:

- En wat betekent die verbouwing dan voor ons? Dat weet Huub Vermeulen haarfijn uit te leggen in zijn laatste column in Start Autosport Magazine, klik om de afbeelding te vergroten:

Meer weten over racen in de 206 GTi Cup? Lees hier meer over alle mogelijkheden.

bottom of page