top of page

Debutanten in de 2020 206 GTi Cup!


Dat de 206 GTi Cup staat bekend als instapklasse in de autosport, en met het relatief beperkte budget wat benodigd is om in de klasse mee te kunnen rijden blijkt ook in de praktijk dat dit het geval is! Dit jaar zien we dan ook weer meerdere nieuwkomers hun autosportdebuut maken in de 206 GTi Cup. In het nieuws van deze week presenteren we alvast een aantal van hen.

- De startnummer 6 is nieuw in de 206 GTi Cup, en wordt komend seizoen bestuurd door Simon van Dijk. Begeleid door de ervaren Marcel Dekker zal hij ongetwijfeld goed mee gaan komen in het 206 Cup veld, en met de 'Dekker-groene' details op zijn auto zal hij zeker goed opvallen!

- Bij NXT Racing komen dit jaar twee nieuwe rijders in actie. In het algemeen klassement komt de ervaren Marcel Timmer aan de start. Met ervaring in klassen als het BPO en de Renault Clio Cup is Marcel absoluut geen onbekende op de verschillende circuits in de BeNeLux! Hij komt aan de start met de nummer #35 waarmee Jorn Boertien vorig jaar tweede in het kampioenschap werd.

- Naast Timmer komt ook Michael Kosterman komend seizoen in actie voor NXT Racing. De snelle karter zal zijn autosport-debuut maken in de #72 206 GTi. Ongetwijfeld zal hij een van de rijders zijn die dit jaar meestrijd om de titel in het Rookie-Kampioenschap!

- Ook nieuw in de 206 GTi Cup 2020 is Vejon Racing. De 17-jarige Joran van den Hout is degene die achter het stuur kruipt van de #67 206 GTi. Ook hij heeft in de karting bewezen snel te zijn, en maakt in 2020 zijn eerste stap in de autosport. Naar verluidt blijft de #67 echter niet in de groen/zwarte kleurstelling!

- Onder startnummer 7 komend komend seizoen Romana Magnée aan de start. Ook zij is geen onbekende in de autosport, want als marshal op Circuit Zandvoort is ze al vaak genoeg dicht bij de actie geweest! Nu stapt ze zelf achter het stuur, en maakt ze haar debuut in de autosport.

- Gerald Wolters is ook een nieuwe naam die we moeten gaan onthouden! De enthousiaste Apeldoorner rijdt dit jaar het gehele seizoen met de #69 206 GTi. Ook hij is nieuw in de autosport, en komt dit seizoen uit in het Rookie-Klassement!

- Nieuw is ook SF Motorsport van Serge Ferket. Zij bouwen op dit moment twee gloednieuwe 206 GTi Cup auto's op, waarmee ze onder de nummers #81 en #82 in de 206 GTi Cup in actie gaan komen!

- Met de welbekende #78 komt komend seizoen Rutger Hoejenbos aan de start. Ook Rutger maakt komend seizoen zijn eerste wedstrijdmeters en komt dus uit in het Rookie-klassement!

Naast de hierboven genoemde namen zijn er nog meer nieuwkomers in de 206 GTi Cup 2020, wat ervoor zorgt dat het Rookie-klassement goed gevuld gaat zijn! Wil jij nu ook je racedebuut maken? Dan is dit dé kans om dat samen met een groep gelijkgestemden te doen! Lees hier alles over hoe jij aan de start van de 206 GTi Cup kan komen te staan.

bottom of page