top of page

Het laatste 206 Cup nieuws: 24 februari


Het seizoen begint te naderen, en de rijders en teams zijn druk bezig met het prepareren van de raceauto's voor de eerste racedag. Niet alleen zij zijn druk, want alle 4 de circuits waar de 206 GTi Cup in 2020 in actie komt zijn flink onder handen genomen!

- Dat Circuit Zandvoort onderhanden wordt genomen is algemeen bekend, maar ook de 3 andere circuits waar de 206 GTi Cup komend jaar in actie komt zitten niet stil! Zo is ook het TT Circuit in Assen voorzien van een nieuwe laag high-grip asfalt. Op sommige delen was het asfalt aldaar 15 jaar oud, en dus echt toe aan vernieuwing. We kunnen dus zeker stellen dat 2020 de 206-jes de meeste grip hebben sinds de klasse Assen in 2017 voor het eerst aandeed!

- Ook Circuit Zolder is tijdens de winterperiode voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Zolder stond bekend om het lage grip-niveau wanneer de baan koud en/of nat was, en dat zou met deze nieuwe asfaltlaag opgelost moeten zijn! Hiernaast is ook de waterafvoer verbetert, en is er rond het gehele circuit een nieuw camera-systeem aangelegd.

- Op Racepark Meppen is men ook druk. Op het circuit net over de Duitse grens wordt een nieuwe pitstraat aangelegd, en worden er verschillende verbeteringen aan het circuit doorgevoerd.

- Circuit Zandvoort is inmiddels vrijwel klaar om heropend te worden. Twee nieuwe koebochten, verbeterde uitloopstroken en nieuwe kerbstones geven het circuit weer een frisse en moderne uitstraling. Ook het asfalt is op sommige plekken vernieuwd, en in combinatie met bredere en vlakkere kerbstones gokken wij dat veel bochten een stuk sneller zullen worden! Hiernaast is ook de spitstraatuitgang verlegd tot na de Tarzan-bocht, zijn de pitboxen uitgebreid, zijn er twee nieuwe tunnels gerealiseerd en is het paddockterrein uitgebreid! Zie hieronder een video van hoe het circuit er op dit moment uitziet:

- Op Circuit Zandvoort gaat deze week de baan weer open, met op 27 februari de eerste trackday van Driving Fun. Op zaterdag biedt ook Vrij Rijden de hele dag de mogelijkheid om te rijden. Wil je hierbij zijn? Vanaf vandaag, maandag 24 februari, om 18:00 is het mogelijk om kaarten te kopen op www.vrijrijden.nl!

Met al deze aanpassingen op de circuits waar de 206 GTi Cup dit seizoen in actie komt belooft het een mooi seizoen te worden, en zal het aan de rijders zijn om goed met de vernieuwingen om te gaan! Dit zal ongetwijfeld een leuke uitdaging gaan zijn, en een extra kans voor de Rookies om zich in het veld te mengen.

Heb jij ook interesse om dit seizoen uit te komen in de Peugeot 206 GTi Cup? Lees hier meer over de mogelijkheden.

bottom of page