top of page

Corona-update


Het zal niemand ontgaan zijn dat de gehele wereld op dit moment in de greep is van het coronavirus, ofwel Covid-19. Nederland ligt grotendeels ligt plat, scholen zijn gesloten, horeca is dicht en evenementen worden afgelast. Ook op de (internationale) autosport heeft dit een groot effect. Formule 1 heeft al een groot aantal GP's voorlopig opgeschort, en ook andere series verplaatsen evenementen. Ook op DNRT, en daarmee de DNRT Peugeot 206 GTi Cup, is dit van toepassing. Op dit moment is het niet verantwoord om een racedag waar zo'n 400 á 500 mensen op afkomen te organiseren. Tot 28 april is dit overigens ook niet toegestaan.

Op dit moment heeft DNRT ervoor gekozen om de Paasraces die gepland stonden op 11 en 12 april te verplaatsen naar het weekend van 9 en 10 mei. De 206 GTi Cup komt dat weekend op de zaterdag in actie. Op 13 mei staan alweer de races op het TT Circuit in Assen op de planning, en we begrijpen dat dat voor veel rijders een krappe planning is. Op dit moment is het echter voor zowel de autosport-organisaties als circuits puzzelen om ondanks alle onzekerheden en verplaatsingen een kalender samen te stellen.

In mei staan er drie racedagen voor de 206 GTI Cup op het programma. Zoals gezegd begint het seizoen nu op 9 mei op Circuit Zandvoort, alvorens we op 13 mei het TT Circuit in Assen aandoen. Op 26 mei maken we de reis naar het altijd gezellige Circuit Zolder in België.

Op dit moment blijven deze races zoals genoemd op de kalender staan, maar de realiteit is dat mogelijk ook deze in het gedrang komen. Tot 1 juni zijn alle vergunde-evenementen opgeschort, en zijn er nog een groot aantal maatregelen van kracht. Daarnaast gaf premier Rutte in zijn laatste persconferentie aan dat het waarschijnlijk is dat ook na 28 april nog maatregelen van kracht zullen zijn. Het virus is nu eenmaal niet van de een op de andere dag weg. Welke maatregelen dat gaan zijn hangt af van de ontwikkelingen in de komende drie weken. DNRT staat met de verschillende circuits in contact om waar nodig aanpassingen te maken, en als daar nieuws te melden valt is dat zo spoedig mogelijk op deze website te lezen. Het aller belangrijkste is echter dat iedereen in goede gezondheid is, en blijft. Houd moed en pas een beetje op elkaar, zodat we elkaar snel weer op de circuits kunnen zien!

Foto: Thomas Bakker

bottom of page