top of page

206 GTi Cup Sim-Racing: Zandvoort 31 mei

Op 31 mei zal het tweede sim-racing event van de 206 GTi Cup plaatsvinden! De auto heeft in het spel een flinke update ondergaan, waarmee de auto veel dichter in de buurt komt dan de echte 206 Cup auto's. Ook zijn er 15 nieuwe auto's toegevoegd, wat het totaal over de 60 brengt! Aanstaande zondag komt de virtuele DNRT 206 GTi Cup aan de start op Circuit Zandvoort. Er zal een kwalificatie gereden worden, gevolgd door twee races over 25 minuten. En het leuke is: iedereen kan meedoen!

Er is een totaal van 30 startplaatsen beschikbaar, waarbij rijders uit de 206 GTi Cup met hun eigen auto aan de start komen en rijders die niet in het echt aan de Cup deelnemen automatisch een livery toebedeeld krijgen. De training en races zullen live uitgezonden worden op YouTube.

Het evenement wordt georganiseerd door Knutsel Racing, in samenwerking met DNRT. Naast de 206 Cup komt ook de BMW E30 Cup en de Mazda Max5 Cup aan de start. Deelname is volledig kosteloos, al dien je natuurlijk wel te beschikken over een PC en de basisgame Assetto Corsa.

Wat je moet weten Inschrijven voor de races is verplicht, en kan tot vrijdagavond 23:59. Doe dit snel, want plaatsen raken snel vol! Dit kan je gemakkelijk doen door dit formulier in te vullen: https://forms.gle/rKFmkBnSsUWUrypV7

Om deel te nemen heb je Assetto Corsa nodig. De races worden georganiseerd door Knutsel Racing, en op hun Facebook-pagina vind je altijd het laatste nieuws over de evenementen.

Op de Discord-server van Knutsel Racing vind je alle informatie over wat je nodig hebt, hoe je moet verbinden en hoe het in zijn werk gaat. We raden je aan om hier lid van te worden, en indien je vragen hebt kan je met deze daar ook terecht.

Om deel te kunnen nemen heb je het 2.0 DNRT 206 GTi Cup Pakket nodig, deze is hier te downloaden.

De YouTube Livestream zal zondag 31 mei vanaf 13:00 hier te vinden zijn.

Het is op dit moment ook al mogelijk om online te oefenen! Je vind hier informatie over op de Discord-pagina. De server 206 in Assetto Corsa heet Knutsel Racing Performance Engineering 2, en uitslagen, tijden en meer kan je hier terugvinden.

Voor nu wensen we iedereen veel virtueel race plezier, en we hopen jullie snel weer op de echte circuits tegen te komen!

bottom of page