top of page

Het seizoen gaat van start!

Op zaterdag 1 augustus is het moment dan eindelijk daar, 112 dagen nadat het 2020 seizoen eigenlijk van start had moeten gaan staat onze eerste racedag van het seizoen voor de deur. Over een tweedaags raceweekend in het teken van het DNRT Super Race Weekend zullen de 206-en een kwalificatie en drie wedstrijden afwerken, waarbij de laatste een raceduur van 30 minuten heeft!

Tijdens de trainingsdagen in juni kwamen er 30 rijders met hun 206 in actie. Het vernieuwde Circuit Zandvoort bleek een mooie uitdaging voor zowel ervaren mannen als de nieuwkomers in de 206 Cup. Hierdoor kwamen in het dag-resultaat maar liefst 11 rijders binnen een seconde uit! De snelste tijd werd overigens geklokt op een 2 minuut en 9 seconden, wat ruim 2 seconden sneller is dan voorheen op het Zandvoortse asfalt gereden werd.

De eerste racedag vindt plaats op Circuit Zandvoort, de omloop die over de winter geheel klaargestoomd is voor de komst van de Formule 1, wat nu helaas met een seizoen verlaat is. Dit resulteert er in dat de 206 Cup één van de eerste klassen gaat zijn die daadwerkelijk gaat racen op de vernieuwde baan, en dat brengt verschillende vraagtekens met zich mee. Wie kan zich het best aanpassen aan de aanpassingen? Welke lijn neem je in de nieuwe kombochten, de Hugenholtz-bocht en de Arie Luyendyk? Kan je in gevecht de door geheel binnendoor te gaan iemand inhalen in de Hugenholtz, of neemt degene op de uiterst bovenste lijn dan zoveel snelheid mee dat hij er nog voor het Scheivlak weer aan voorbij komt?

Op al deze vragen zullen tijdens het DNRT Super Race Weekend antwoorden komen, en dat maakt het voor de dames en heren coureurs een uiterst uitdagende aangelegenheid! Ongetwijfeld zal ieder van hen niet kunnen wachten om dit alles in race-omstandigheden uit te mogen proberen, want zeker is dat er een aantal goede inhaalmogelijkheden bijgekomen zijn.

Rijders kunnen zich nu online inschrijven via www.dnrtshop.nl, het tijdschema voor de het weekend is hier te vinden.

bottom of page