top of page

Internationale Top 3 bij eerste 206 GTi Cup race 2020

In het kader van het DNRT Super Race Weekend rijdt de 206 GTi Cup zijn eerste wedstrijden van het seizoen. Vandaag stonden allereerst de kwalificatie op het programma, welke 'smiddags gevolgd wordt door de eerste wedstrijd. Onder een blauwe lucht met een aangename temperatuur betraden de 206 rijders het Zandvoortse asfalt.

Kwalificatie

Een één-en-dertigtal 206 GTi's stond vanmorgen klaar om de eerste kwalificatie van het nieuwe seizoen aan te vangen. De rijders kregen slechts 10 minuten om een tijd te noteren, en het was de Deense retournier Steffen Larsen die als beste uit de verf kwam. Larsen kennen we van de aller eerste races van de 206 GTi Cup in 2017, welke hij allen wist te winnen. Hij is het duidelijk niet verleerd, want de eerste race van 2020 zou hij van pole gaan vertrekken. Op een tweede en derde positie vinden we bekende namen Edwin Ilbrink en Alexander Japin. Vanaf de vierde plek mag de uit Oostenrijk afkomstige Sven Forster starten, hij is tevens de snelste rookie.

Race 1

Om 14:45 is het dan tijd voor de eerste race van seizoen 2020. Steffen Larsen neemt direct de de leidende positie in handen, terwijl we achter hem een felle strijd zien om de tweede positie. Het betreffende viertal, Ilbink, Japin, van Ling en Forster, zijn aan elkaar gewaagd waardoor Larsen vooraan een gaatje kan slaan. Iets verder in het veld zien we ook Mike van der Veer en Sandro Favre geregeld naast elkaar over het circuit gaan. Het tweetal wat vorig seizoen streed om het Rookie-kampioenschap betwist de gehele wedstrijd lang een spannend gevecht om positie 7.

Halverwege de race wordt de race kortstondig geneutraliseerd door een middel van een code 60. Joran van den Hout, die tijdens de trainingsdag indruk maakte door binnen een seconde van de snelste tijd te rijden, is met zijn auto stilgevallen en moet naar een veilige plaats worden gesleept.

Wanneer de wedstrijd hervat wordt weet zien we dat het gevecht om positie 7 verder uitgebreid wordt als ook Marcel Timmer, Youri Verswijveren en de sterk rijdende Gerald Wolters kunnen aansluiten. Ook Jayro Dijkstra voegt zich bij dit gevecht nadat hij vanaf positie 6 kort naast de baan terecht is gekomen.

Richting het einde van de race weet Edwin Ilbrink het gat richting Steffen Larsen nog aardig te dichten, en in de laatste ronde doet hij in bocht 10 een ultieme poging hem voorbij te steken. Larsen weet hem echter voor te blijven, en schrijft met de door Reescar geprepareerde 206 de eerste race van 2020 op zijn naam. Met een 2:09.889 rijdt hij ook de snelste rondetijd gedurende race, wat een nieuw record is! Edwin Ilbrink eindigt op positie twee, en Sven Forster op positie drie.

In de Rookte-klasse is het Sven Forster die met de overwinning naar huis gaat. Met een 3de plek algemeen reed de Oostenrijker een zeer strakke race. Gerald Wolters eindigt op positie twee, Simon van Dijk wordt tweede.

Morgen staan races twee en drie op het programma, welke respectievelijk om 09:30 en 13:55 van start zullen gaan. Op onze Facebook-pagina vind je tijdens deze races een onboard live stream vanuit de auto van Marcel Timmer!

bottom of page