top of page

206 Cup ook in België populair - start in 24 uur Zolder!

Dat de 206 GTi Cup nog altijd populair is staat buiten kijf, maar ook over de Nederlandse landsgrenzen wordt de klasse steeds meer op de kaart gezet. Één van de verantwoordelijke hiervoor zijn Rob Reynders en Arthur Zeelmaekers die met hun Arrow Racing Events 206 GTi's de Belgische circuits onveilig maken!


Arrow Racing Events stapte twee jaar geleden in de DNRT 206 GTi Cup en deden dat niet onverdienstelijk. Een uiterst succesvol eerste seizoen wisten zij af te sluiten met een tweede plaats in het Rookie-klassement, en richting het einde van het seizoen kwamen ze zelfs goed in de top drie mee. Inmiddels beschikt het team over twee auto's waarmee ze in de Cup uitkomen.

206 Cup populair in België

Inmiddels is de 206 GTi ook in België een begrip op de circuits geworden. Het gebrek aan een soortgelijke klasse binnen de landsgrenzen zorgt ervoor dat steeds meer Belgen de 206 GTi Cup weten te vinden. De grote interesse die wij als organisatie ontvangen getuigt daarvan. Arrow Racing Events is biedt 206-en te huur aan tijdens trackdays op onder andere Circuit Zolder, wat rijders de ultieme gelegenheid biedt om een 206 GTi aan de tand te voelen.


Met de 206 GTi Cup in de Zolder 24 uur

Het nieuwste plan van Arrow Racing Events is om met een van hun 206 GTi's deel te nemen aan de befaamde Zolder 24 uur. De uithoudingswedstrijd maakt onderdeel uit van het Belgische Belcar-seizoen, en biedt met haar multi-class structuur de mogelijkheid om met de Peugeot aan de start te staan. Op de vraag of er dan veel veranderd moet worden aan de Cup 206 antwoord Rob Reynders dat dat niet het geval is. ''Er zullen een aantal kleine aanpassingen moeten worden gedaan om aan de reglementen te voldoen, maar in grote lijnen kan de auto zo aan de start komen. Wel zal de 206 op slicks moeten rijden, maar deze passen op de Cup-velgen dus ook dat vormt geen probleem. Bovendien kunnen de gemaakte aanpassingen gemakkelijk teruggedraaid worden waardoor de auto na afloop gewoon weer Cup-legaal is'' sluit de enthousiaste Rob Reynders af.


Het team is nog opzoek naar mensen die het leuk vinden om deel uit te maken van dit project. Lijkt jou dit een gave uitdaging, neem dan contact op met Rob via rob@arrowracingevents.be.

Woonachtig in België en interesse in de 206 GTi Cup?

Bij de mannen van Arrow Racing Events is het mogelijk om in een 206 kennis te maken op Circuit Zolder, of een ander circuit in de BeNeLux, alsook een auto voor wedstrijddagen te huren. Hiernaast is het natuurlijk ook mogelijk om een auto te kopen of zelfs een nieuwe 206 GTi op te bouwen. Alle informatie hierover vind je terug opdeze website. Om ook de Belgische rijders een 'thuis'-wedstrijd te geven hebben wij het verzoek ingediend om een wedstrijd op Circuit Zolder aan onze 2021 kalender toe te voegen, hierover hopelijk binnenkort meer!


Comments


bottom of page