top of page

206 GTi Cup met groot veld van start tijdens Paasweekend

Op Zondag 17 april staat de eerste racedag van het 2022 seizoen van de 206 GTi Cup van start. Circuit Zandvoort zal het toneel vormen voor de eerste twee wedstrijden, die volgens de huidige voorspellingen onder mooie omstandigheden verreden zullen gaan worden.


Op Circuit Zandvoort, de baan waar een aantal maanden geleden Max Verstappen de eerste Nederlandse Grand Prix in 36 jaar op zijn naam wist te schrijven, zal de 206 Cup tijdens deze racedag een vrije training, een kwalificatie en twee wedstrijden rijden. Het startveld wordt een mooie mix van gevestigde orde, snelle jonge ambitieuze rijders en een flink aantal nieuwelingen. Kortom, alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor de superspannende close races!

Ook dit jaar keert Alexander Japin terug in de klasse, en met drie kampioenschappen op zijn naam zal hij ongetwijfeld ook dit seizoen de te kloppen man zijn. Echter zijn er dit seizoen een groot aantal rijders die dit seizoen vooraan het veld mee willen gaan strijden. Zo zien we bij MF Racing Guillermo van Pamelen terug, vorig seizoen al meermaals in de kopgroep te vinden, terugkeren. Ook brengt het team de altijd snelle Stefan Bloemendaal en Stefan Barewijk aan de start. Marciano van Ling komt weer aan de start, en zal zijn best doen om onderdeel van de kopgroep te gaan zijn.


RAEK Racing brengt dit seizoen de broers de Graaff aan de start, Timo liet vorig jaar al tijdens één racedag zien snel te zijn, maar ook zijn broer Daan zal gebrand zijn om zijn snelheid te laten zien. Met de #88 van het team maakt Dave Dekkers zijn racedebuut. De auto's van RAEK Racing zullen dit jaar goed te herkennen zijn, dankzij hun nieuwe fraaie livery.

Nieuw in de 206 GTi Cup is het team van Race Sensation. De naam zal velen wellicht bekend voorkomen, want op de verschillende trackdays zijn zij immer present. Tijdens het Paasweekend zullen zij voor het eerst met hun 206 aan de start verschijnen, en er is de ambitie om in de loop van het seizoen een tweede auto toe te voegen.


Edwin Ilbrink doet natuurlijk al vanaf het ontstaan van de klasse vooraan mee, en we verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. De bekende #48 zullen we wederom in actie gaan zien. Ook het Belgische team van Arrow Racing Events zullen we tijdens de Paasraces op het circuit verwelkomen. Ook uit België komt debutant Dave van Gestel, die met zijn #14 van start zal gaan.


Bij het team van Vejon Racing komt wederom Joran van den Hout aan de start. Hij wist afgelopen seizoen meerdere races te winnen, en hij zal ongetwijfeld ook dit jaar een gooi naar het kampioenschap gaan doen. Naast hem zien we ook Larissa Tabak, die dit jaar met nummer 55 aan de start komt. Melvin Ezinga zal in het Rookei-kampioenschap hoge ogen willen gaan gooien.

Met #57 zullen komen Niek de Graaf en Lars van Ravenswaaij aan de start. Zij lieten op trainingsdagen al zien snel te zijn, en zijn dus een gedegen kandidaat voor het Rookie-kampioenschap 2022. Wie tijdens trainingsdagen ook snel onderweg was, was Gerald Wolters. Dit seizoen zien we hem in 206 #7.


Naast de reeds genoemde rijders zijn er tal van anderen die zich zonder twijfel in de strijd zullen gaan mengen. Met zo'n 40 206-en aan de start zal er over de gehele diepte van het veld volop strijd te zien zijn. Maar; we kunnen goed met elkaar door de bocht!


Op zondag gaat de dag van start met de vrije training om 9:20, gevolgd door de kwalificatie om 10:55. Race 1 start om 13:30, Race 2 om 15:30. Ongeveer een half uur na afloop van de laatste training zal de prijsuitreiking zijn op Paddock 1, bij de Biesheuvel Autosport tent.


Op deze dag is toegang tot Circuit Zandvoort gratis, parkeren voor gasten kost €12,50.

Meer weten over racen in de 206 GTi Cup, of tijdens de Paasraces zelf aan de start komen? Lees hier alles over de mogelijkheden.

Comments


bottom of page