top of page

206 Kort Nieuws #1

- Marcel Timmer kwam afgelopen seizoen voor het eerst aan de start in de 206 GTi Cup. Voor hem was het een bewogen seizoen, met zowel hoogte als dieptepunten. Des te meer reden om in 2021 nóg sterker aan de start te komen! Tijdens de winter heeft hij dan ook niets aan toeval overgelaten. De #17 van NXT Racing, die voorheen wat schade had opgelopen, bouwde hij met een nieuw chassis volledig opnieuw op.

- De racedag op Racepark Meppen is op verzoek van een groot aantal rijders van de kalender geschrapt. DNRT werkt aan een vervanging voor deze dag, waarbij wij de voorkeur hebben aangegeven voor een racedag op Circuit Zolder.


- NXT Racing komt ook komend seizoen weer met meerdere 206-en in de Cup aan de start. De snelle Larissa Tabak maakt vanuit de karting de overstap naar de 206 GTi Cup, en zal achter het stuur van een van de Peugeots van het team plaatsnemen.


- Ook het Belgische Raceschool.be heeft recentelijk een 206 GTi Cup aan hun wagenpark toegevoegd. De auto is voorzien van een opvallende nieuwe livery en zal de komende tijd op verschillende trackdays in actie komen, alvorens de GTi ook in de 206 GTi Cup ingezet zal worden.

- Inmiddels zijn er al 6 nieuwe Cup-kits verkocht. De auto's, die herkenbaar zullen zijn aan startnummers in de 100, kunnen nu worden opgebouwd en zullen ongetwijfeld binnenkort op de circuits te zien gaan zijn. Meer weten over de 206 Cup-kits? Lees hier alle informatie.


- De eerste racedag voor de 206 GTi Cup 2021 staat op zondag 4 april gepland en zal plaatsvinden op Circuit Zandvoort. Of deze dag daadwerkelijk als racedag kan plaatsvinden zal afhangen van de geldende Covid-maatregelen, maar met de aanstaande versoepelingen hebben we hoop dat dit de goede kant op zal uitvallen. Hierover hopelijk binnenkort meer.


- Team Ilbrink is inmiddels een vaste waarde geworden in de 206 Cup. De specialist in Franse auto's bouwt op dit moment drie gloednieuwe 206 GTi Cup auto's welke beschikbaar komen voor verhuur of verkoop. Meer informatie hierover vind je hier.

- Tijdens de finale van de e-competitie georganiseerd door Knutsel Racing was het Maarten Steverink die het kampioenschap wist te winnen. Hiermee wint hij een volledig verzorgde licentiecursus bij Rensportschool Zandvoort in een 206 GTi Cup van MF Racing.


Heb jij nieuws omtrent de 206 GTi Cup? Laat het ons weten via 206gticup@gmail.com!

Comments


bottom of page