top of page

De finale komt eraan!

Nog 2 weken en dan is het zover; dan zijn alweer de laatste races van seizoen 2021 voor de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. Circuit Zandvoort zal het toneel zijn voor de grote finale, een finale waar de kampioen bekend zal worden en een laatste mogelijkheid voor de deelnemers om nog een keer de 206 in race-omstandigheden uit te laten. Het circuit ligt er na de Formule 1 prachtig bij, en met herfstweer op komst belooft het nu al om een spannende racedag te worden.


Maar wie kunnen er allemaal winnen? Wie zal de titel van kampioen claimen? Wij nemen de top 3 van het algemene klassement en van de rookies voor u door.

De grootste kanshebber is Alexander Japin. De meervoudig kampioen heeft dit jaar alles op alles gezet om ook in 2021 op het hoogste schavot te eindigen, en wij verwachten de welbekende #33 (hetzelfe startnummer als Max Verstappen natuurlijk) dan ook vooraan ze zien. Natuurlijk zal de oppositie het hem niet makkelijk gaan maken; als Edwin Ilbrink het voor het zeggen heeft eindigt hij bovenaan. Aangezien het zomaar eens kan gaan regenen, en omdat Edwin altijd bijzonder snel is in natte omstandigheden kan hij zomaar eens naar te titel kunnen gaan grijpen. De twee "usual suspects" zullen het elkaar moeilijk gaan maken, dus misschien zou de nummer drie in het kampioenschap, Guillermo van Pamelen, daar nog wel eens dankbaar gebruik van kunnen gaan maken! De rijder van MF-Racing heeft zich in de loop van het seizoen flink naar voren gewerkt, en wie weet kan hij net als op Zolder aan het winnen slaan!


Niets is zeker, en gegarandeerd is dat de strijd close zal zijn.

Bij de rookies geniet Frank Engelen een nipte voorsprong op Mavis van Dam, daarachter gevolgd door Larissa Tabak. Engelen zal alle ervaring die hij in zijn eerste seizoen in de 206 Cup heeft opgedaan moeten gaan gebruiken om de twee snelle dames van zich af te houden, en daarom is het zeker de moeite waard om ook deze strijd in de gaten te houden. Wederom kan het herfstweer wel eens parten gaan spelen, maar wie zou er kunnen profiteren? Laten we niet vergeten dat Marcel Stokkink, gelijkstaand in de stand met Mavis van Dam, ook zomaar voor een verrassing kan gaan zorgen. Houd het middenveld in het vizier; de strijd is net zo fel en de titel van "rookie kampioen" is er zeker een om voor te vechten.


Voor alle andere deelnemers is de laatste racedag de ultieme kans om voor de lange winter nog eens lekker te kunnen racen. Het is een bewogen seizoen geweest met veel ups-en-downs, een jaar met kalenderwijzigingen en een jaar waarbij de normale gezelligheid op de paddock door de maatregelen niet als vanouds was. Nu de maatregelen opgeheven zijn is echter iedereen weer welkom, dus neem familie, fans and sponsors mee om te laten zien hoe leuk het is om te racen. Ook voor geinteresseerden is de paddock weer open en wij heten iedereen van harte welkom om te komen kijken, het belooft immers een mooie strijd te worden!


Aan onze fans; kom kijken en juich voor jullie favoriet. Aan onze deelnemers; kom lekker racen! Wie weet ligt alles over een jaar weer stil, dus laat deze mooie kans om op ons eigen Formule 1 circuit te racen niet liggen!

Praktische info: Inschrijving: hier

Tijdschema: hier

Vrijwaring: hier

Live-timing en uitslagen: hier

Paddock indeling: volgt


Toeschouwers zijn vrij welkom op vertoon van een QR code, kom je voor 9 uur? Dan is een polsbandje verplicht. Deze zijn te verkrijgen bij inschrijving in de Paddock Office, neem je dan al mensen mee? Geef de namen even per mail door aan Ria Waterreus


Technische keuring vindt plaats in de TC loods, de briefing weer in persoon in de briefingruimte boven de pitboxen.

Commentaires


bottom of page