top of page

Dubbel voor Timo de Graaff op Circuit Zolder

De DNRT 206 GTi Cup kwam voor de vierde racedag van het seizoen in actie op het altijd leuke Circuit Zolder. Wederom waren de weersomstandigheden perfect, en maakte de rijders zich klaar voor een gecombineerde training en kwalificatie, gevolgd door twee wedstrijden.


Voor het eerst dit seizoen was het niet Joran van den Hout die de pole-positie wist te pakken. De rijder uitkomend voor Vejon Racing moest genoegen nemen met de tweede startplek, terwijl het Timo de Graaff was die de eerste startplek wist te bemachtigen. Ook wist hij met een 2:00.005 ook een nieuw onofficieel (officieel wordt enkel tijdens wedstrijden genoteerd) ronde-record te vestigen.


Race 1

Het was Timo de Graaff die zijn pole positie direct na de start wist te verzilveren en de leiding in handen wist te nemen. Achter hem ontstond direct een spannend gevecht tussen Edwin Ilbrink, Joran van den Hout en Daan de Graaff.


Een ronden-lang gevecht was er voor de achtste positie op de baan. Ondermeer Bastiaan Geluk, Niek de Graaf, Nelson Fonseca, Hidde Romijn en de in de klasse terugkerende equipe van Rob Reynders en Arthur Zeelmaekers kwamen iedere ronde in een andere volgorde over de start/finish.


De race verliep zonder noemenswaardige incidenten, en na dertien ronden racen was het Timo de Graaff die met een voorsprong van 4 seconden de winst wist te pakken. Joran van den Hout kwam als tweede over de streep, en Daan de Graaff als derde.

Race 2

Ook in de tweede wedstrijd was het de opvallende roos/paars gekleurde RAEK Racing 206 van Timo de Graaff die als eerste de Eerste Linkse uit wist te komen. Edwin Ilbrink wist Daan de Graaff voorbij te komen voor de derde positie, en ook Marciano van Ling kon direct aanhaken.


Wederom zagen we door het gehele veld heen een mooie strijd op de baan. In het middenveld was het de Race Sensation auto, ditmaal bestuurd door Joy Lagerwey en Menno Jongma, die met onder anderen Thijs van der Wijde, Cor Japin en Gerben van de Veen stuivertje aan het wisselden.


Ditmaal wist Timo de Graaff met een snelste raceronde van 2:00.762 ook het daadwerkelijke baanrecord op zijn naam te zetten. Wederom wist hij de wedstrijd zowel algemeen, als bij de Rookie's te winnen. Joran van den Hout beperkte de schade met een mooie tweede plaats, terwijl Daan de Graaff (tweede rookie) het podium compleet maakte. Melvin Ezinga werd voor de tweede maal deze de derde rookie. Bij de dames was het Mavis van Dam die nipt voor Larissa Tabak over de streep wist te komen en daarmee de eerste dame was.

In het klassement is het nog altijd Joran van den Hout die aan de leiding gaat, al heeft Timo de Graaff het gat tot 17 punten weten te dichten wanneer je de schrapresultaten meetelt. Bij de Rookie's is het wel Timo de Graaff die aan de leiding gaat, gevolgd door zijn broer Daan en Melvin Ezinga op de derde positie. Larissa Tabak gaat bij de dames aan de leiding, gevolgd door Mavis en Donna van Dam.

Het gehele klassement is hier te bekijken.

Speciale dank aan JD Media, SVD Motorsport en LeTerriblePeugeot voor de video-beelden!
Comentarios


bottom of page