top of page

Guillermo van Pamelen pakt de dubbel op Circuit Zolder!

Op dinsdag 31 augustus streek de DNRT 206 GTi Cup neer op het Belgische Circuit Zolder. Een fraai circuit waar in vroeger tijden ook de Formule 1 geregeld in actie kwam, en onlangs DTM haar Belgische wedstrijden afwerkte. Ditmaal was het aan de rappe Franse hatchbacks om het Belgische asfalt onveilig te maken!


In de kwalificatie bleek het voor de pole-positie te gaan tussen twee jonge rijders. Guillermo van Pamelen en Joran van den Hout streden vorig seizoen nog tegen elkaar in het Rookie-klassement, nu werden zij door slechts drie honderdste gescheiden waarbij de pole-positie in het voordeel van van Pamelen uitviel. Ook de tweede rij werd gevuld door rijders van MF Racing, met Marciano van Ling op de tweede plek en Stefen van Bloemendaal op plaats vier. Kampioenschapsleider Alexander Japin kende een ongelukkige kwalificatie waarbij het door een technisch probleem tweemaal van de baan schoof. Hij zou de eerste race vanaf de zevende plaats gaan aanvangen.


Race 1

Na een goede start was het Guillermo van Pamalen die de leiding nam bij het insturen van de Eerste Linkse, terwijl Alexander Japin al direct wist door te schuiven naar positie 5. Op de exit van de Bianchi Bocht was het Arthur Peters, rijdende op plek 8 die in het grind terecht kwam, maar zijn auto keurig wist op te vangen en zijn plek kon behouden. Bij de Rookies was het een erg sterk rijdende Pedro Marques die aan de leiding ging, en zich ook steeds verder in het veld wist op te werken. Iets verder naar achteren zagen we een leuke strijd tussen vier van de Rookies. Het waren Mavis en Donna van Dam die de strijd met Tom Jansen en de dit weekend zijn debuut makende Raymon Kuil aangingen.

Vooraan het veld was het gevecht voor de leiding in volle gang, terwijl daarachter Marciano van Ling, Alexander Japin en Edwin Ilbrink voor de laatste podiumplaats in gevecht waren. Uiteindelijk was het Guillermo van Pamelen die de overwinning wist te pakken. Op de baan kwam Joran van den Hout als tweede over de finish, maar hij kreeg een penalty van drie plaatsen in verband met onvermijdbaar contact. Het Rookie-klassement werd gewonnen door Pedro Marques, voor Frank Engelen, Marcel Stokkink en de alleen de eerste race rijdende Jorg Hendrix.


Race 2

Wedesrom was het van Pamelen die de beste start wist te maken, maar achter hem wist Alexander Japin met een mooie actie aan de buitenkant van de Bianchi Bocht de tweede plaats van Marciano van Ling over te nemen. Ook Joran van den Hout had een goede start, en hij wist later in de eerste ronde zelfs die tweede plek van Japin over te nemen! Door het gehele veld ontstond een leuke strijd, zo zagen we Frank Engelen, Thijs van der Heide en Arthur Peters iedere ronde in een andere volgorde doorkomen. Ook debutanten Kelly Pallen en Koen Hermans verbeterde zich gedurende de hele dag, en gingen de strijd met Ronnie Swart en Cor Japin aan.

Met nog een aantal ronden te gaan was het Joran van den Hout die aan de leiding ging, maar bij het ingaan van de Eerste Linkse deed Guillermo van Pamelen een ultieme poging om de leiding over te nemen. Meerdere bochten bleef het duo naast elkaar, en uiteindelijk was het van Pamelen die wederom als leider over de streep kwam. In de laatste fase kon Alexander Japin nog dichtbij komen, maar hij moest genoegen nemen met een derde plek, die even later zelfs een tweede plek bleek te zijn. Verschillende rijders kregen 10 seconde straf voor het overschrijden van de track limits, waaronder Joran van den Hout die hiermee wederom een podiumplek verloor. In de Rookie's was ditmaal Frank Engelen die na een fraai gevecht met Pedro Marques zijn eerste overwinning wist te behalen, Marques eindigde op de tweede plek.


De laatste racedag van het 2021 seizoen vindt op 10 oktober plaats op Circuit Zandvoort. Hier zullen de kampioenschappen beslist gaan worden, en als alles meezit kunnen deze races ook weer met toeschouwers verreden worden. See you in Zandvoort!


Video verslag en tussenstand in het klassement volgen

Comments


bottom of page