top of page

Ilbrink en Forster naar overwinning op Super Race Weekend zondag

Op de bomvolle zondag van het DNRT Super Race Weekend op Circuit Zandvoort heeft de 206 GTi Cup races twee en drie van het seizoen verreden. Wederom waren de weersomstandigheden ideaal, wat voor de rijders betekende dat het circuit er optimaal bij lag. 


Race 2

Omdat de werkzaamheden aan Circuit Zandvoort nog altijd niet voltooid zijn werd de wedstrijd gestart met de nationale vlag. Racewinnaar van gisteren Steffen Larsen mocht van pole vertrekken, maar verliest direct een aantal plekken. Het is Edwin Ilbrink die in de eerste ronde de leiding overneemt, voor Alexander Japin en Sven Forster. Ook zien we een goede start voor Youri Verswijveren, die van de 14de naar de 9de positie is gekomen. 

In het middenveld ontstaat een grote groep waar fel gestreden wordt. Onder andere Rutger Hoejenbos, Arthur Peters, Niels Meis, Boo Gielen en de achteraan gestarte Joran van den Hout zien we op meerdere delen van de baan naast elkaar trotseren. Voor de derde positie is Steffen Larsen inmiddels Sven Forster voorbij gestoken. In het scheivlak zien we Daan Thieme met de MF Racing 206 een bezoek aan de grindbak brengen, Michael Kosterman moet hiervoor uitwijken maar beide heren kunnen zonder schade hun weg vervolgen.

Met nog een paar minuten op de klok raakt in de Tarzan Thijs van der Weide naast de baan. Hij moet uit de grindbak gesleept worden en hiervoor komt de code 60 kort uit. Met nog een halve baan te rijden wordt de wedstrijd hervat, waardoor de rijders een laatste kans hebben om hun positie te verbeteren. Vooraan is het echter Edwin Ilbrink die de leiding vasthoudt. Hij wint race 2, voor Steffen Larsen en Alexander Japin. Sven Forster komt als vierde over de lijn, en wint daarmee de Rookie-klasse, terwijl Youri Verswijveren knap als 5de aan de finish komt. Na afloop van de wedstrijd blijkt Verswijveren echter een valse start gemaakt te hebben, waarvoor hij een tijdstraf krijgt waarmee hij terugvalt naar de 11de positie. In de Rookte-klasse wordt Gerald Wolters wederom tweede, terwijl de sterk rijdende Arthur Peters de derde positie inneemt. 

Het ronderecord werd ook wederom scherper gesteld. Met een 2:08:961 staat dit nu op naam van Jayro Dijkstra.


Race 3

Al voordat de derde race van het weekend van start gaat komt een rijder langs de kant van de baan stil te staan. Stefan Barewijk is iets te enthousiast met het opwarmen van zijn banden en heeft de pech dat hij in de grindbak vast komt te zitten. Na een extra opwarmronde gaat de wedstrijd van start, maar helaas niet voor lang. Bij het uitkomen van de Tarzan komen Marcel Timmer, Sandro Favre en Mike van der Veer met elkaar in aanraking. Timmer en Favre moeten beide auto's hebben met schade langs de baan parkeren en deze moeten van het circuit getakeld worden. Als gevolg hiervan wordt de wedstrijd geneutraliseerd, wat ruim 10 minuten in beslag neemt. Het is Edwin Ilbrink die wederom aan de leiding gaat, voor een goed weggekomen Sven Forster en Steffen Larsen.

Wanneer de race wordt vrijgegeven zijn het Jayro Dijkstra en Youri Verswijveren die veel plaatsen goed aan het maken zijn. Ze dringen de top 5 binnen, en gaan de strijd aan met Steffen Larsen. In het middenveld zien we ook een drietal wat iedere ronde van positie lijkt te wisselen. Het zijn Arthur Peters, Joran van den Hout en Guillermo van Pamelen die in gevecht zijn voor positie 9 algemeen, maar vooral om de derde positie in de Rookie-klassering. Het is uiteindelijk van Pamelen die op dit moment het snelste is, en hij weet ook Werner Steenbeek nog voorbij te steken om als 8ste aan de finish te komen. Peters en van den Hout finishen als 4de en 5de rookies, wat een goede prestatie is nadat beide rijders gedurende het weekend na een uitvalbeurt in race 1 naar voren zijn komen rijden.

​​

Aan kop is het Edwin Ilbrink die zijn tweede wedstrijd van het seizoen wint, op de baan gevolgd door Sven Forster, Alexander Japin en Jayro Dijkstra. Echter krijgen na de wedstrijd zowel Forster als Dijkstra tijdstraffen toebedeeld, waardoor de tweede plek naar Japin gaat en Steffen Larsen het podium volmaakt. In de Rookie-klasse is het alsnog Sven Forster die de winst pakt, voor Gerald Wolters en Guillermo van Pamelen. 

De volgende racedag van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup zal wederom plaatsvinden op Circuit Zandvoort, namelijk op 22 augustus. Hierna reizen we op 30 augustus af naar het Duitse Racepark Meppen, het seizoen wordt afgesloten op het TT Circuit in Assen op 29 oktober. 


Video highlights en de puntenstand volgen binnenkort.


Uitslag Race 2

Uitslag Race 3Comments


bottom of page