top of page

Op naar Racepark Meppen!

De maand augustus is bomvol als het op races aankomt voor de rijders in de 206 GTi Cup. Nadat wedstrijden in het begin van het seizoen in verband met het Covid-19 afgelast of verschoven werden, stonden er deze maand maar liefst drie racedagen op de planning. De laatste van deze drie vindt aanstaande zondag plaats op het Duitse Racepark Meppen, alwaar rondes 7, 8 en 9 van het kampioenschap afgewerkt gaan worden.


Racepark Meppen heeft een bijzonder karakter. Het is een korte baan, met een aantal bochten die we op andere circuits niet tegenkomen. Toch bleek vorig seizoen dat wedstrijden op het Duitse-circuit erg spannend kunnen zijn, en dat inhalen hier wel degelijk mogelijk is. We zijn dan ook uiterst benieuwd hoe de drie races die zondag op het programma zich gaan ontvouwen, en wie zich vooraan het veld kan gaan melden!

Stand in het klassement

Wanneer we naar de tussenstand in het klassement kijken zien we dat het Edwin Ilbrink is die op dit moment aan de leiding gaat. Ondanks de reeks overwinningen van Alexander Japin van afgelopen weekend staat hij 5 punten achter Ilbrink, waarmee hij dus de tweede plaats inneemt. Op de derde plek vinden we Marciano van Ling, die op Meppen ongetwijfeld alles op alles zal zetten om dichter bij de top twee te kunnen komen.

Bij de Rookies is het Simon van Dijk die dankzij een reeks sterke prestaties aan de leiding van het kampioenschap gaat. Het is Guillermo van Pamelen die de tweede plek inneemt, terwijl we met slechts twee punten minder Joran van den Hout op de derde positie vinden. Het kampioenschap zit echter heel dicht bij elkaar, en ook op de baan hebben we gezien dat de rijders ontzettend aan elkaar gewaagd zijn. Zo maken ook nummers vier en vijf, Michael Kosterman en Arthur Peters, absoluut nog kans op het behalen van de titel! Vergeet ook niet dat alle rijders dit seizoen gebruik kunnen maken van twéé schrapresultaten. Dit houdt in dat de twee slechtste klasseringen van iedere rijder in mindering worden gebracht, waardoor ook uitvalbeurt of pech van anderszins, niet direct leidt tot het opgeven van de titel aspiraties! Na de racedag op Meppen wordt ook deze stand op de website gepubliceerd.

Tijdschema en info

Zondag 30 augustus zal om 10:15 de kwalificatie-sessie voor de 206 GTi Cup van start gaan. Dit wordt gevolgd door drie races, welke van start gaan om 12:10, 15:20 en 17:40. Het volledige tijdschema vind je hier.

Toeschouwers zijn in verband met striktere regelgeving omtrent evenementen in Duitsland helaas niet welkom tijdens deze racedag. Deelnemers kunnen zich voor de dag nog altijd aanmelden via DNRTShop.nl, en kunnen alle informatie over de racedag hier vinden.


Video Racedag Meppen 2019


Comments


bottom of page