top of page

Racedag 6

De laatste racedag van het 206 GTi Cup seizoen 2022 werd verreden op het Belgische asfalt van Circuit Zolder. Aldaar maakte de rijders zich op voor een kwalificatie en drie wedstrijden, die de uitkomst van het seizoen zouden gaan beslissen. Na afloop van de wedstrijden op Zandvoort was het Timo de Graaff die de leider in de puntenstand de dag aanving. Zijn directe concurrent, Joran van den Hout, zou deze dag echter niet aan de start verschijnen en dus waren Marciano van Ling en broer Daan de Graaff de uitdagers.


Na afloop van de kwalificatie waren het de broers de Graaff die bovenaan de tijdsschermen eindigden. Het was Daan die de pole pakte, met Timo op de tweede positie. De derde plek was er voor Hidde Romijn, die daarmee ook de snelste rookie was. Pech was er voor Simon van Dijk, die met mechanische problemen langs de baan kwam te staan, en de rest van de dag niet meer aan de start zou kunnen komen.

Race 1

Daan de Graaff wist direct na de start de leiding in handen te nemen. Ook Marciano van Ling was goed weg, die al direct in de openingsfase een aantal plaatsen wist goed te maken. In de Eerste Linkse ging het kortstondig fout voor Dave Dekkers, die na een spin en een trip door de grindbak zijn weg kon vervolgen.

Een tweetal lange neutralisaties volgde, waardoor het veld deze wedstrijd een krap kwartier aan racen toekwam. Niek de Graaf wist tussen alles door de leiding onder de Rookies in handen te nemen, terwijl ook Nelson Fonseca plekken goed wist te maken.


Op de finish was het Daan de Graaff die de winst wist te pakken, gevolgd door Timo op de tweede positie. Marciano van Ling completeerde het podium. Niek de Graaf werd derde bij de rookies, terwijl Larissa Tabak won bij de dames.


Race 2

In de tweede race waren het wederom de broers de Graaff die het veld aan wisten te voeren. Echter waren het nu Marciano van Ling en Niek de Graaf die de gehele race dichtbij het tweetal wisten te blijven.


Achter hen waren het Nelson Fonseca, Daan Thieme en Melvin Ezinga die het elkaar moeilijk wisten te maken. Wederom werd de race voor zo'n 5 minuten geneutraliseerd, waardoor de deelnemers weer iets meer naar elkaar toe kropen. Desondanks was het Daan de Graaff die wederom de wedstrijd wist te winnen. De tweede plaats was voor Timo de Graaff, en Marciano van Ling eindigde als derde. Het waren diezelfde broers de Graaff die de als eerste twee rookie's over de streep kwamen, alwaar Niek de Graaf ook ditmaal derde werd. Larissa Tabak was de snelste dame.


Race 3

De derde en laatste race van de dag zag ditmaal Timo de Graaff de eerste positie van zijn broer Daan over te nemen. Met titelconcurrent Joran van den Hout deze racedag niet aanwezig benutte Timo de Graaff deze laatste race van het seizoen optimaal om zijn eerste plaats in de puntenstand veilig te stellen.


Ook bij de dames zagen we een mooie strijd ontstaan. Larissa Tabak ging hier aan de leiding, maar Mavis van Dam bleef niet ver achter. Op haar beurt ging zij de strijd aan met een grote groep 206-en, waaronder zus Donna, maar ook Jay Smit, Stefan van den Bos en debutant Kristof Dingemans.


Vooraan was het Timo de Graaff die de wedstrijd dan ook wist te winnen, en hiermee zichzelf de 2022 kampioen mag noemen! Broer Daan eindigde deze race als tweede, terwijl Niek de Graaf als derde over de streep kwam. Hiermee was de gehele top drie voor het eerst óók de top drie bij de rookie's! Larissa Tabak wist met een voorsprong van een kleine twee seconden op Mavis van Dam ook de derde race als eerste dame te finishen.

DNRT Feestavond + Prijsuitreiking

Op zaterdag 29 november vindt de DNRT eindejaarsavond plaats, hier zullen de winnaars gehuldigd worden, maar is het ook de kans om het seizoen gezamenlijk af te sluiten! Bovendien zijn er voor alle aanwezigen vele leuke prijzen te winnen. Dus; be there!


DNRT Eindejaarfeest

Datum: Zaterdag 26 november 2022

Tijd: 20:00 uur (exacte tijd communiceren wij nog)

Locatie: Golfpark de Almkreek, Hoekje 7B, 4286 LN Almkerk

تعليقات


bottom of page