top of page

Raceverslag Racedag 5

Zondag 9 oktober werd de vijfde racedag van het seizoen verreden op Circuit Zandvoort. Onder zonnige omstandigheden begonnen de 206-en iets voor half tien in de ochtend aan hun kwalificatie sessie. Niet eerder had de 206 GTi Cup een sessie gereden met temperaturen die zo laag waren sinds het Zandvoortse circuit zijn verbouwing heeft ondergaan. Dit resulteerde dan ook meteen in uiterst snelle rondetijden. Aan het eind van de sessie was het Edwin Ilbrink die de snelste was, gevolgd door Joran van den Hout, Timo de Graaf en Nelson Fonseca.

Race 1

Het was diezelfde Edwin Ilbrink die bij de start de leiding in handen wist te nemen. Stefan van Bloemendaal wist op te klimmen naar de vierde positie. Een aantal ronden later was het Timo de Graaff die de tweede plek wist over te nemen van Joran van den Hout, en naar de nog altijd leidende Ilbrink wist toe te rijden.

In het middenveld ontstonden verschillende gevechten die de gehele wedstrijd zouden duren. Zo zagen we voor de tiende plaats Niek de Graaf op alle mogelijke manieren langs Hidde Romijn zien te komen. Later wist ook Jeroen Maatman hierbij aan te sluiten. Ook de 206 van Racesensation, deze dag bestuurd door Joy Lagerwey en Laurens Haaima, zocht een weg langs hun voorganger. Hier was het Larissa Tabak die uitstekend wist te verdedigen, en de plek in handen hield.

Terug vooraan het veld maakte Edwin Ilbrink een kleine fout. In de Mastersbocht nam hij de kerbstone iets teveel mee, waardoor de auto uit zijn versnelling schoot. Timo de Graaff wist hier direct van te profiteren, nam de koppositie over en zou deze niet meer uit handen geven. Joran ven den Hout wist zich aan het einde van de race ook bij dit gevecht te melden, maar moest genoegen nemen met de derde positie.

Bij de rookie’s was het diezelfde Timo de Graaff die de winnaar was. Bastiaan Geluk werd tweede, en Hidde Romijn derde. Larissa Tabak was de snelste dame, voor Donna van Dam en Mavis van Dam.


Race 2

De tweede wedstrijd was het dan Timo de Graaff die vanaf de eerste positie van start mocht gaan. Edwin Ilbrink was echter sneller weg, en wist de leiding in de beginfase over te nemen. Tegelijkertijd was het in het middenveld wederom stuivertje wisselen. Een grote groep, bestaande uit onder andere Thijs van der Weide, Simon van Dijk, Melvin Ezinga, Hidde Romijn en Jeroen Maatman wisselde vele malen van positie.

Wederom wist Timo de Graaff een gaatje te vinden, en voorbij Edwin Ilbrink te komen. Niet veel later kon Joran van den Hout ditzelfde doen, en de derde positie overnemen. Na zes ronde racen ging het fout voor Kristof De Vlieger. Door een onfortuinlijke fout belandde hij in de vangrail, waardoor de race in eerste instantie geneutraliseerd werd. Kristof kon zonder kleerscheuren uit zijn auto stappen, maar de vangrail bleek dusdanig beschadigd dat de wedstrijdleiding moest besluiten de race onder code rood te beëindigen.

Zodoende pakte Timo de Graaff zijn derde en vierde overwinningen van de dag, zowel in het algemeen als het rookie klassement. Algemeen finishte Joran van den Hout als tweede, en werd Edwin Ilbrink als derde geklasseerd. Bastiaan Geluk wist weer de tweede plek bij de rookies op zijn naam te zetten, terwijl Niek de Graaf ditmaal derde werd. Larissa Tabak won bij de dame’s, gevolgd door Donna en Mavis van Dam.

Race 3

Direct na de start van de derde race van de dag was het wel Timo de Graaff die de leiding in handen wist te nemen. Joran van den Hout en Edwin Ilbrink wisten echter snel aan te sluiten, terwijl ook de MF Racing auto’s van Stefan van Bloemendaal en Marciano van Ling niet ver achter bleven.

De in de eerste race uitgevallen Daan de Graaff wist zich tijdens deze race weer terug naar voren te rijden, en zou uiteindelijk als vierde geklasseerd worden. Nieuwkomer Jorgen Heinrich maakte gedurende dag een mooie progressie, en was deze wedstrijd in een leuke strijd verwikkeld met Arend Ilbrink en Mavis van Dam.

Ook Jay Smit wist stappen te maken, en wist deze race de groep waar hij de races ervoor nog mee in strijd was achter zich te laten. Vooraan was Timo de Graaff snel, en kwam hij met een gat van een kleine twee seconde als winnaar over de finish.

Na afloop van de derde race bleek echter dat de auto’s van Joran van den Hout en Edwin Ilbrink door de Technische Commissie tijdens een nakeuring afgekeurd werden. Hierdoor werden beiden voor de derde wedstrijd uit de resultaten geschrapt.


Hierdoor was het Marciano van Ling die als tweede geklasseerd zou worden, met Stefan van Bloemendaal als derde. Bastiaan Geluk was ook de derde race de tweede rookie, terwijl Hidde Romijn ditmaal de derde plek terug in handen wist te krijgen. Larissa Tabak won het dames-klassement, met Donna van Dam op de tweede plek, gevolgd door Mavis van Dam als derde.

DNRT eindejaarsfeest en kampioenenhuldeging

Op zaterdag 26 november organiseert DNRT een eindejaarsfeest! Hier komt de gehele DNRT-familie samen, en zullen de kampioenen gehuldigd worden. Maar niet alleen dat! Deze avond zullen er ook vele leuke prijzen te winnen zijn, en dat geldt voor alle aanwezigen! Dus zorg dat je er deze avond bij bent.


Datum: Zaterdag 26 november 2022

Tijd: 20:00 uur (exacte tijd communiceren wij nog)

Locatie: Golfpark de Almkreek, Hoekje 7B, 4286 LN AlmkerkFoto's van deze racedag

DNRT huisfotograaf Thomas Bakker zat tijdens deze racedag helaas thuis vanwege Covid, maar gelukkig was Selina Ilbrink met haar fotocamera langs de baan te vinden! Haar foto's vind je nu hier terug!

Comments


bottom of page