top of page

Spannende wedstrijden op zonovergoten Circuit Zandvoort

Onder een stralende zon werden op eerste Paasdag de eerste wedstrijden van het 2022 206 GTi Cup kampioenschap verreden. Het duinen Circuit in Zandvoort was het toneel voor deze eerste ontmoeting, en dat bracht veel mensen op de been. Zij kregen twee uiterst spannende wedstrijden van de 206 GTi Cup voorgeschoteld, waarbij door het gehele veld heen een felle maar faire strijd werd gestreden.


In de kwalificatie waren het Joran van den Hout en Edwin Ilbrink die vrijwel even snel waren. Van den Hout pakte de pole-positie met slechts 0.019 voorsprong op de snelste tijd van Ilbrink. Achter hen was het Marciano van Ling die de derde plaats op de grid zou gaan innemen, met Gerald Wolters als vierde. Bij de Rookies was Melvin Ezinga snelste, gevolgd door Timo de Graaff op de tweede en Daan de Graaf op de derde positie.

Na de middagpauze ging de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van start, en direct was het Joran van den Hout die de leiding wist te pakken. Voor de derde positie ontstond al direct een fel gevecht tussen Marciano van Ling, Gerald Wolters en regerend kampioen Alexander Japin. Ook in het middenveld werden continue plaatsen gewisseld, zo zagen we een ronden-lange strijd tussen Larissa Tabak, Daan de Graaff, Thijs van der Wijde en Bastiaan Geluk.


Halverwege de race zagen we een neutralisatie. Het was de debuterende Hidde Romijn die op een onfortuinlijke wijze naast de baan beland was, en zijn auto zou naar een veilige plaats afgesleept moeten worden. Met nog een halve ronde te gaan kwam de groene vlag uit, en werd de race hervat. Voor de kopposities maakte dit echter niet meer uit, het was Joran van den Hout die de overwinning wist te pakken, met Edwin Ilbrink op de tweede positie. Marciano van Ling maakte het podium compleet. Bij de Rookies zagen we in de slotfase Melvin Ezinga terugvallen, waardoor Timo de Graaff de eerste wedstrijd wist te winnen. Zijn voorsprong was echter minimaal want het was Bastiaan Geluk die met een achterstand van slechts 0.001 seconde als tweede over de streep kwam!

Ook in de tweede wedstrijd was het direct Joran van den Hout die de leiding in handen wist te nemen, terwijl achter hem het grootste gedeelte van het veld de eerste ronde deur-aan-deur aflegde. Bij de Rookies ontstond er een fraai gevecht voor de tweede positie, waarbij Bastiaan Geluk in het Scheivlak Daan de Graaff voorbij wist te steken, terwijl Melvin Ezinga inmiddels aan de bumper van de debuterende equipe van Lars van Ravenswaaij en Niek de Graaf wist te komen. Aan de kop van het veld bleven de auto's deze wedstrijd dichter bij elkaar dan in de eerste manche. Het duo van den Hout en Ilbrink voorop, met daarachter een strijd tussen onder anderen Nelson Fonseca, Daan Thieme, Gerald Wolters en Stefan van Bloemendaal. Uiteindelijk was het echter Rob Smulders die de vierde plek in handen wist te krijgen, en deze niet meer af zou staan. Bij de Rookies was het inmiddels Melvin Ezinga die vlak achter Bastiaan Geluk terecht was gekomen, en hij kon hem uiteindelijk voorbij.

In de laatste ronde zagen we een mooi gevecht voor de 9de positie op de baan tussen Simon van Dijk, Guillermo van Pamelen, Rookie-leider Timo de Graaff en Alexander Japin. Laatstgenoemde had al aangegeven dit seizoen voor zijn plezier mee te rijden, en reed na te zijn teruggevallen in de eerste race een prachtige inhaalrace. Met nog twee bochten te gaan blies Daan Thieme zijn motor op, met olie op de baan tot gevolg. Hijzelf wist nog als 7de over de finish te komen, maar achter hem stonden rijders voor een uitdaging om hun auto op de baan te houden. Timo de Graaff werd hier slachtoffer van, en raakte zijn leidende positie bij de Rookies kwijt aan Melvin Ezinga. Vooraan was het echter wederom Joran van den Hout die de overwinning wist te behalen, vlak voor Edwin Ilbrink en wederom een sterk rijdende Marciano van Ling op de derde plek.

Het dagklassement bij de Rookies werd gewonnen door Bastiaan Geluk, voor Timo de Graaff en Melvin Ezinga. Bij de dames was het Larissa Tabak die de overwinning wist te behalen, met Mavis van Dam op de tweede positie en Daphne Heijstek op de derde plek van het podium.

De volgende wedstrijd van de 206 GTi Cup vind op 11 mei plaats op het TT Circuit in Assen, een baan waar we de afgelopen twee seizoenen helaas niet in actie hebben kunnen komen maar die met zijn vloeiende karakter de 206 GTi's uiterst goed ligt! See you in Assen.


Comments


bottom of page