top of page

Terug van weggeweest; racen op Assen!

Door de corona-pandemie kwam de 206 GTi Cup de laatste twee jaar niet aan de start op het TT Circuit in Assen. Jammer, want Assen is nu juist een baan die de 206-en erg goed ligt! Vloeiende bochten, hoge snelheid en een nieuwe asfaltlaag zorgt voor veel grip. Verwacht wordt dat we een nieuw ronderecord mogen gaan noteren, en dat we spannende wedstrijden zullen gaan zien!

Tijdens de eerste racedag op Circuit Zandvoort was het Joran van den Hout die de te kloppen man toonde te zijn. Edwin Ilbrink en Marciano van Ling zaten er echter niet ver achter, en zullen erop gebrand zijn in Assen de leiding te kunnen pakken. Regerend kampioen Alexander Japin reed een fraaie inhaal race, en we zijn benieuwd wat hij op het TT-circuit zal laten zien. Terug van weggeweest is de #17 van Marcel Timmer. De ervaren rijder heeft problemen met zijn auto verholpen, en is vastberaden om zich in de top 5 te melden.

Bij de Rookies was het zoals vanouds spannend. Verschillende winnaars, en veel rijders die erg aan elkaar gewaagd zijn. Na de eerste racedag is het Bastiaan Geluk die het klassement aanvoert, met een gedeelde tweede plaats voor Timo de Graaff en Melvin Ezinga. Daan de Graaff staat slechts twee punten achter dit duo.

Deze racedag zal de 206 GTi Cup een kwalificatie rijden, die om 9:00 op het programma staat. Dit wordt gevolgd door drie wedstrijden die respectievelijk om 10:25, 13:15 en 15:15 van start zullen gaan. Toegang tot het TT Circuit Assen is de gehele dag gratis, dus wees welkom om te komen kijken!

Foto's: Thomas Bakker


Bình luận


bottom of page