top of page

206 GTi Cup produceert fraaie strijd op TT Circuit Assen

Op woensdag 12 mei streek de 206 GTi Cup neer op het TT Circuit in Assen om aldaar drie wedstrijden te gaan rijden. Weersomstandigheden waren net als tijdens de seizoensstart op Zandvoort ideaal, en dus werden er in de kwalificatie zeer snelle tijden neergezet. Het was Joran van den Hout die met een 2:10:609 het snelste was, met Timo de Graaf op de tweede plaats. De tweeds startrij was voor de rijders van MF Racing, Stefan van Bloemendaal voor Marciano van Ling.

Race 1

Het was direct Joran van den Hout die in de eerste wedstrijd de leiding wist te pakken. In de eerste ronde kwamen Timo de Graaff en Stefan van Bloemendaal ongelukkig met elkaar in contact, waardoor de Graaff naar de laatste plek terugviel en van Bloemendaal de pitstraat moest opzoeken. Er ontstond een kopgroep van vier rijders die erg aan elkaar gewaagd, maar ook in het middenveld ontstond er een grote groep. Marcel Timmer had een goede start, en won in een ronde tijd bijna 10 plaatsen. Ook de equipe van Racesensation wist zich in deze beginfase van de wedstrijd een plek in de top 10 te vergaren.


In de slotfase was het Simon van Dijk die voorbij wist te gaan aan Edwin Ilbrink, en nam daarmee de vierde positie over. De sterk rijdende Marcel Timmer moest na een schakelfout de strijd staken, en zou hierdoor helaas de rest van de dag niet meer in actie komen.


De top drie bleef tot het einde van de race dicht bij elkaar, maar het was Joran van den Hout die als eerste over de streep zou komen. Marciano van Ling volgde op de tweede positie, terwijl Daan de Graaff derde finishte en ook de overwinning in de Rookie klasse wist te pakken. Tweede Rookie werd Melvin Ezinga, en de derde plek ging naar Timo de Graaff die na zijn incident in de eerste ronde sterk terug wist te komen. Ook het ronde-record werd in deze race verbroken, en is met een 2:09.964 nu in handen van Timo de Graaff.

Race 2

Bij het van start gaan van de tweede wedstrijd van de dag viel het direct op dat de startplaats van Edwin Ilbrink leeg bleef. Hij had immers te horen gekregen dat er gezinsuitbreiding onderweg was, en hij in een race tegen de klok terug naar Noord Holland zou moest vertrekken. In Assen was het ditmaal Marciano van Ling die de betere start had, en aan de leiding ging. Ook Melvin Ezinga was goed weg, en nam de derde plek in handen. Gerald Wolters en Timo de Graaff hadden en felle strijd voor de achtste positie, waar laatstgenoemde uiteindelijk in de snelle Ramshoek buitenom voorbij wist te steken aan de #7 van Wolters. Ook de equipe Bouwman/Kuil was snel onderweg in Assen, hen vonden we in de openingsfase op de negende plek terug.


Halverwege de race was het de #57 van Lars van Ravenswaaij en Niek de Graaf die vanaf de 14de positie te maken kregen met technische problemen, zij moesten noodgedwongen de pits opzoeken. Vooraan wist Joran van den Hout voorbij te steken aan Marciano van Ling, en de leiding terug over te nemen. Ook Timo de Graaff wist hem voorbij te gaan, en er ontstond een fraai gevecht voor de leiding.


In de een na laatste ronde werd de wedstrijd opgeschrikt door een heftig ongeluk voor Tom Jansen. In de Ramshoek maakte hij een fout, met een flinke koprol tot gevolg. Gelukkig kon Tom zonder verwondingen uitstappen, wat wederom aantoont dat de veiligheidsvoorzieningen in de 206 Cup auto's goed hun werk doen. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt gewonnen door Joran van den Hout, met Rookie-winnaar Timo de Graaff op de tweede positie. Melvin Ezinga maakte de top 3 compleet.

Race 3

De laatste wedstrijd van de dag stond wederom in het teken van een veel strijd, en een hoop inhaalacties. Joran van den Hout wist dankzij het gevecht voor de tweede positie een ruime voorsprong te nemen op zijn achtervolgers, terwijl we Gerald Wolters op de tweede positie zagen. Dat was echter niet onbedreigd, want er ontstond een grote groep met onder anderen Marciano van Ling, beide broers de Graaff, Simon van Dijk, Melvin Ezinga en Stefan van Bloemendaal. In het middenveld zagen we een ronden lange strijd tussen equipe van Ravenswaaij/de Graaf, Thijs van der Wijde, Nelson Fonseca, Bastiaan Geluk en de equipe van Racesensation.


Gerald Wolters moest zijn tweede positie afstaan aan Timo de Graaff, die vervolgens direct de achtervolging op de leidende Joran van den Hout inzette. Aan het eind van de race kwam hij minder dan een seconde te kort, en dus wist van den Hout wederom de eerste plaats in de wacht te slepen. Gerald Wolters wist de derde plek vast te houden, gevolgd door Rookies Daan de Graaff en Melvin Ezinga.


Bij de Dames Cup was het deze dag Larissa Tabak die de meeste punten wist te vergaren, en daarmee de dagoverwinning in ontvangst mocht nemen. Mavis van Dam eindigde als tweede, en Donna van Dam op de derde plek.

Podium Algemeen

Podium Rookies

Podium Dames

De volgende racedag van de 206 GTi Cup vindt op 9 juli plaats op CM.com Circuit Zandvoort. Toegang is wederom gratis, en alle informatie vind je te zijner tijd op 206GTiCup.nl.


Foto's: Thomas Bakker


Comments


bottom of page