• Huib van den Nulft

van den Hout en Engelen pakken dagoverwinningen op Zandvoort

Op een verrassend mooie herfstdag werden op Circuit Zandvoort de laatste wedstrijden van het 2021 206 GTi kampioenschap verreden. Een mooi startveld van meer dan 30 206-en had zich verzameld voor een drietal races waarbij het zowel in het Algemeen-klassement als bij de Rookies erg spannend zou gaan worden!


Terwijl er nog een laag mist over de duinen naast het circuit lag gingen de 206 GTi's om tien voor half 10 de baan op voor de kwalificatie. Het was Joran van den Hout die de snelste tijd wist neer te zetten en daarmee wederom de pole positie wist te veroveren. Leider in het kampioenschap Alexander Japin nam de tweede positie in beslag, met Edwin Ilbrink op positie drie. De eerste Rookie vonden we terug op positie 12 algemeen. Frank Engelen was de snelste, maar zijn titel concurrent Pedro Marques zou direct achter hem op de startgrid plaatsnemen.


Race 1

Volledig raceverslag volgt later


206 Autumn Trophy

Op donderdag 28 oktober krijgen de rijders uit de 206 GTi Cup de laatste kans om dit seizoen nog in actie te komen. De 206 Autumn Trophy zal plaatsvinden op het altijd leuke Belgische Circuit Zolder, lees hier meer.