top of page

Voorbeschouwing Zandvoort Super Prix

Aanstaande zaterdag 22 augustus staat alweer de tweede racedag van het 2020 seizoen van de 206 GTi Cup op het programma. In het teken van de Zandvoort Super Prix zullen 206-en races 4, 5 en 6 van het seizoen afwerken op het duinen-circuit in Zandvoort. Met zo'n 21 graden, een wolkje, een zonnetje en mogelijk een enkele bui belooft het weer mee te gaan werken aan een mooie racedag!

Tijdens de eerste racedag van amper twee weken geleden werd duidelijk dat de kopgroep dit seizoen erg dicht bij elkaar zit. Tweemaal bedroeg het verschil tussen de top twee slechts één tiende van een seconde, en de gehele top 10 leek de snelheid te hebben om voor de overwinning te kunnen strijden. Ook bij de rookies zit het veld dicht bij elkaar. Zo zagen we de snelle Sven Förster in de algemene top 3 meerijden, maar ook Gerald Wolters, Guillermo van Pamelen en Joran van den Hout lieten al zien erg snel te kunnen zijn. En zij zijn niet de enige!


Ook ditmaal verwelkomen we weer een debutant in de klasse. Romana Magnée maakt met de #7 206 GTi haar debuut in de klasse. Hiernaast zien we ook wederom een oude bekende terug in de klasse. Daniel Karwinkel, die we nog kennen uit het eerste seizoen, komt aan de start met de #29 Peugeot. Hij deelt de auto met rallyrijder Max Drüge. 

Tussenstand in het kampioenschap

In het kampioenschap gaat na de eerste racedag Edwin Ilbrink met een totaal van 148 punten aan de leiding, gevolgd door Steffen Larsen. Laatstgenoemde zal deze racedag niet aan de start staan, waardoor de theoretische top 3 volmaakt wordt door Alexander Japin en Marciano van Ling. Ook Youri Verswijveren en Jayro Dijkstra staan er met respectievelijk 115 en 112 punten goed voor.


Bij de Rookies gaat Gerald Wolters aan de leiding, nadat Sven Förster na afloop van het afgelopen weekend een straf opgelegd kreeg waardoor hij terugviel in de puntenstand. In de tweede positie zien we Guillermo van Pamelen, gevolgd door Arthur Peters op positie drie. Allemaal namen om aanstaande zaterdag in de gaten te houden!

Volg de races live

Tijdens de gehele racedag zijn de sessies van de 206 Cup te volgen via de live-timing op www.raceresults.nu. Hiernaast zal tijdens de races op onze Facebook-pagina een live stream vanuit de #35 206 GTi bestuurd door Marcel Timmer te zien zijn!

Wil je bij de races aanwezig zijn? Dat kan! Dit raceweekend komen naast de bekende DNRT-klassen ook de Supercar Challenge, Ford Fiesta Sprint Cup en Mazda MX5 Cup in actie, waardoor er gewerkt wordt met toegangskaarten. Kaarten zijn (beperkt) verkrijgbaar, en zijn voor toeschouwers te bestellen via deze link


Tijdschema 206

10:50 - Kwalificatie

12:30 - Race 1

16:45 - Race 2

18:45 - Race 3Comments


bottom of page