top of page

Win een licentie-cursus in een 206 GTi Cup tijdens de winter e-competitie!

In de winter racen achter je pc en in de zomer het race-asfalt op: wie wil dat niet? In samenwerking met de DNRT organiseert Knutsel Racing een online race-competitie met een racecursus als hoofdprijs. Rond je deze cursus met succes af, dan ben je in het bezit van racelicentie en kan dit de kickstart zijn naar het maken van je race-debuut in de 206 GTi Cup 2021! Voor deelnemers die al een racelicentie hebben, is er een één-daagse trackday als hoofdprijs.

Verdeeld over drie klassen kunnen de rijders zich gedurende vier race weekenden omhoog werken in het kampioenschap. De klassen zijn Peugeot 206 GTI Cup, Mazda Max5 Cup en BMW E30 M3. In een vijfde finale race weekend rijden de beste tien van elke klasse (5 licentie houders en 5 voor de cursus) twee races lang tegen elkaar in een voor hen allemaal vreemde auto.

Van donderdag 18:00 uur tot zaterdag 18:00 uur kunnen de deelnemers zich kwalificeren voor de races op zondag. Op zondag is er per klasse plek voor 30 deelnemers per raceklasse. De races op zondag zullen - net als de races in de zomer - live gestreamd worden op het Youtube kanaal van Knutsel Racing, met live commentaar van Jake Jonkman.


Wat je minimaal -naast talent- nodig hebt is een stuurtje, pedalen, een een (game-)pc met een goede videokaart en Assetto Corsa, wat je voor twee tientjes op Steam aanschaft. Op Discord en Facebook worden instructies gegeven voor de benodigde downloads en inschrijvingen op de Knutsel racing game servers.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door:

Racecursus door Rensportschool Zandvoort Peugeot 206 GTI Cup racer voor de cursus door MF Racing

Verzekering voor auto tijdens de racecursus door Gullwing Verzekeringen

Trackday (Zandvoort of Assen) beschikbaar gesteld door DriversDays


Racedata

20 december - Circuit Zandvoort

10 januari - Circuit Zolder

31 januari - TT Circuit Assen

21 februari - Motorsport Arena Oschersleben

14 maart - Finale Spa Francorchamps


Het tijdschema voor de racedagen vind je enkele dagen voor het evenement op de Facebook en Discord van Knutsel Racing.

Hoe kan je meedoen? Alle informatie vind je op de Discord-server van Knutsel Racing: https://discord.gg/jeQxvvkz

Het laatste nieuws vind je op de Facebook-pagina van Knutsel Racing.

Contact met de organisatoren? Dat kan via email op knutselracing@gmail.com, of telefonisch met Marcel van der Lip op +31 6 54315050.


De livestreams van de races zijn live te bekijken op deze YouTube-pagina.


Comments


bottom of page