top of page

We hebben de 20 bereikt!


Gelijk na de aankondiging van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup was het enthousiasme al groot. Meer dan 200 mensen meldden zich aan voor de nieuwsbrief en ook de vooraanmelding ging ontzettend hard. Het is amper vijf dagen geleden dat de verkoop van de Peugeot 206 GTi Cup Kit begon, en nu al kan er gesproken worden van een succes. Inmiddels hebben 20 deelnemers zich officieel aangemeld voor de klasse, en daarmee kunnen wij stellen dat de klasse al aardig aan het vollopen is. Met gemiddeld 2 aanmeldingen per dag kunnen wij alleen maar positief uitkijken naar het eerste raceweekend van de 206 GTi Cup!

De klasse is speciaal ingericht voor de beginnende racecoureur. En dat weerspiegelt zich ook in de aanmeldingen. Bijna de helft van de aangemelde rijders is op dit moment nog niet in het bezit van een racelicentie, en zullen dus hun race carrière starten in de 206 GTi. Op de lijst zijn de rijders en hun startnummers te zien. Onder de “rookies” zijn onder andere Stefan van den Bos, Michael Hofman, Chris van der Hagen en Pieter Kempeneers.

Opvallend is ook de internationale interesse in de klasse. Bij de vooraanmelding waren er al gelijk een aantal buitenlandse aanmeldingen, en ook op de voorlopige entrylist komen enkele buitenlandse namen terug. We zien onder andere de Britse Steve Redding, nog een “rookie”. En de Duitse Daniel Karwinkel is druk bezig met de opbouw van de auto. Ook weten wij dat er interesse is in België, en daarom verwachten wij binnenkort nog meer internationale aanmeldingen.

Natuurlijk zullen er ook bekendere namen voorkomen in de Cup. Opvallend is gelijk de naam Johan Nolte; een zeer ervaren DNRT-racer. Het team van NOS-Racing zal in het eerste seizoen van de klasse niet minder dan 3 auto’s inzetten; eentje voor Bart Nolte, nog één voor Sander van der Stroom en natuurlijk een auto voor Johan Nolte zelf. Hieronder zijn de racemonsters van NOS-Racing te zien!

Nog meer namen op de groeiende lijst zijn Frank van Asch, Roger Hendrix, Bart-Jan van der Meijden en Karel Bastiaanssen. Zij zijn allen al in het bezit van een licentie en wij zullen dan ook de strijd tussen de “rookies” en de “masters” graag tegemoet zien!

Als laatste zijn op de lijst de auto’s te zien die voor de verhuur ingezet worden door het bekende Johan Kraan Motorsports en Rene Cardol. Daarnaast zullen ook de twee DNRT auto’s in actie gaan komen, en “last but not least” natuurlijk de Interstate VIP-auto!

De aanmeldingen blijven maar binnenstromen, en wij verwachten dan ook een groot startveld voor het eerste seizoen van de DNRT 206 GTi Cup. Er zijn 56 startnummers beschikbaar, dus als je mee wilt doen; meldt je zo snel mogelijk aan, want vol is vol!


bottom of page