top of page

Peugeots massaal aan de coureursopleiding van RSZ!


“Het kan vanaf nu alleen maar beter worden".

Dat was de zin die na afloop van de Peugeot 206 GTi Cup cursus veelvuldig gehoord werd. Sneeuw, wind en intense kou; daar werden de ruim 22 deelnemers afgelopen vrijdag en zaterdag mee gepresenteerd. Maar de 206’jes konden het allemaal prima aan, ze gingen als een speer over het circuit, sneeuwjacht of niet! Voor de wagenbeheersing was het in ieder geval meer dan ideaal, we hebben menig deelnemer 90 graden dwars zien staan. En het allerbeste nieuws; iedereen is voor de praktijk geslaagd!

Vrijdagochtendvroeg stonden er 22 206’jes voor de tarzanbocht opgesteld. De meeste auto’s nog in de standaardkleuren, maar veelal wel al grotendeels in racetrim. Tijdens het ochtendprogramma was het droog, maar in de loop van de dag zette de sneeuw in; droge poedersneeuw die de omstandigheden erg tricky maakte. Maar op wat kleine schuivertjes na ging het op de vrijdag allemaal buitengewoon goed. Waar menig BMW onmogelijk op de baan kon blijven, was het alsof de Peugeots op rails reden!

Op de zaterdag werden de omstandigheden nog veel moeilijker. Een paar centimeter sneeuw en veel wind zorgden ervoor dat het ontzettend listig was. Gelukkig werd er gestrooid waardoor de ideale lijnen al vrij snel sneeuwvrij kwamen te liggen. En wederom ging het met de 206’jes allemaal prima. Het was duidelijk te zien dat de deelnemers veel geleerd hadden op het gebied van wagenbeheersing (gas erop!), en niet bang waren om de auto dwars te laten gaan. En ook op technisch gebied waren er geen problemen te bekennen!

De cursus werd gewonnen door Marc Melissen. Op de tweede plaats eindigde Edwin Ilbrink en Tim de Vries werd derde. We kunnen deze namen dus alvast noteren voor het goud in het rookie klassement dit seizoen!

Kortom, het was leerzaam, leuk en vooral heel erg koud. Maar we kunnen vooral zeggen dat deze rijders nu kunnen racen in alle omstandigheden! Het wordt alleen maar beter…


bottom of page