top of page

Het is bijna zover!


Volgende week zaterdag 8 April, ongeveer een half jaar na de eerste aankondiging, is het eindelijk tijd voor de eerste races van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup op het circuit van Zandvoort. Het beloven twee heel interessante races te worden aangezien alles voor iedereen nieuw is. Voor de rijders, de organisatie, het publiek en natuurlijk ook voor de lieden van de OCA zal het even wennen zijn aan zo’n groot veld 206’jes. Want een bomvol veld wordt het zeker!

Het grootste doel van de Peugeot 206 Cup is om nieuwe rijders in de autosportwereld te krijgen door de klasse zo laagdrempelig mogelijk te houden. En dan natuurlijk ook zo goedkoop en overzichtelijk mogelijk. Als we de statistieken na een winter lang werken bekijken is dit doel meer dan bereikt. In 2017 zullen er in totaal 50(!) “rookies” gaan deelnemen in de 206 Cup. Velen zullen alleen de strijd aangaan, en sommigen zullen een auto delen. Daarnaast zullen er 25 rijders uitkomen in de “challenge” klasse; het klassement voor de meer ervaren rijders. Ook buiten Nederland heeft de klasse grote interesse gewekt; zo zijn er deelnemers uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Portugal, Zuid-Korea en Brazilië.

Tijdens het eerste raceweekend verwachten wij zo’n 50 Peugeots 206 in actie te gaan zien komen. Nog niet iedereen is helemaal klaar voor het eerste raceweekend, maar in de loop van het seizoen zullen steeds meer rijders zich bij de klasse gaan voegen. Daarnaast kunnen wij ook vaststellen dat er tijdens de drie DNRT Endurance evenementen ook een groot aantal 206 GTi’s mee gaat doen. De sprintklasse zal dit jaar nog drie keer het circuit van Zandvoort bezoeken. Daarnaast zal de klasse ook “op vakantie gaan” naar de prachtige circuits van Assen en Zolder.

Tijdens het eerste raceweekend zullen er 2 races verreden worden over 12 ronden.

De eerste race start om 13:00 en de tweede race om 15:00. De inschrijflijst voor het seizoen is te bekijken op de website 206gticup.nl, evenals alle andere informatie over de klasse.

Wie er gaat winnen kunnen we echt niet zeggen! Het is voor iedereen nieuw, dus voor iedereen ook een nieuwe uitdaging. Wij kunnen alleen maar hopen op (ont)spannende races met vooral veel sportieve strijd onder, zoals het er nu uit ziet, prachtige weersomstandigheden.

Wij hopen iedereen te zien volgende week zaterdag 8 April. De toegang is gratis, dus komt dat zien!


bottom of page