top of page

Racedag 2: Larsen wederom voorop, grote strijd onder de rookies


Op zaterdag 10 Juni was het weer zover; de 2e racedag voor de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. Na 2 maanden wachten stond iedereen te trappelen om weer de baan op te mogen. Het was, net zoals op de eerste racedag, een prachtige dag en de weergoden waren ons wederom zeer goed gezind. Veel zon, een beetje wind; kortom, ideaal!

De vrije training begon dit keer al om 9 uur in de ochtend. Erg vroeg dus. We moeten er allemaal wel wat voor over hebben! De Deen Steffen Larsen zette gelijk al een puike 2.12.663 neer, gevolgd door Philip Romijn en Peter Kuijper. Er waren ook weer een aantal nieuwe deelnemers van de partij; Kristof de Vlieger, Tom Knaepkens, Vincent van Loock, Arend Ilbrink, Pieter Kempeneers, Ron de Bruyn, Thijs Raaijmakers en Pascal van Veen. Peter Haug reed in de #1 Interstate en Gaby Uljee in de DNRT auto. Daarnaast noteren we dat Joop Boerkamp en Steve Redding deze keer voor het eerst met hun eigen auto deelnamen. Bij de debutanten was Thijs Raaijmakers gelijk de snelste, hij noteerde een knappe 6e tijd.

In de kwalificatie was het opnieuw Larsen die de snelste tijd wist te noteren, een 2.11.574. De tweede plaats was voor Alexander Japin en de derde tijd voor Philip Romijn. Bij de rookies was Peter Kuijper snelste. Thijs Raaijmakers pakte de tweede plaats en Jordy Mol de derde. Ook konden we zien dat bijna het gehele veld, in vergelijking met de eerste racedag, significant harder ging. Veel rijders zijn druk aan het testen geweest, en dat was gelijk te zien!

In de eerste race van de dag was er genoeg actie voor een heel weekend. Felle gevechten, slipstreaming, uitremmen, tikjes en een koprol; alles waar een merkencup om bekend staat. Gelijk in de eerste bocht ging het mis toen Eric Stoop, die knap 5e kwalificeerde, een tik kreeg van Thijs Raaijmakers en in de rondte ging. Er werd een hoop gras verplaatst, en dat zorgde de rest van de race voor genoeg spektakel in de eerste bocht. Steffen Larsen en Alexander Japin gingen er snel vandoor, maar daarachter ontwikkelde zich een mooi gevecht tussen meerdere auto’s om de derde plaats, die uiteindelijk door Gaby Uljee opgeëist werd. In het gehele veld waren er genoeg (faire) gevechten te zien, en iedereen had wel iemand om mee te knokken. Helaas werd de race vervroegd onder code rood beëindigd na een drievoudige koprol van Rene Oudshoorn in het beruchte Scheivlak. De grote winnaar was Steffen Larsen, voor Alexander Japin en Gaby Uljee. Bij de rookies was het Peter Kuijper die als eerste de finishvlag zag, gevolgd door Thijs Raaijmakers en Filip Wojtowicz.

Race 2 verliep wat kalmer als de eerste race van de dag. Er waren geen grote incidenten, maar natuurlijk wel weer genoeg gevechten. Ongeloofelijk genoeg deed Rene Oudshoorn in de tweede race, ondanks de schade door de koprol in de eerste race, ook weer gewoon mee! Wederom was er strijd om de laatste podiumposities, maar ook in het middelveld ontwikkelden zich fraaie groepjes waar hard gestreden werd. Steffen Larsen wist wederom te winnen, gevolgd door Gaby Uljee en Alexander Japin. Bij de rookies wist Peter Kuijper weer te winnen, deze keer gevolgd door Tijn Middeldorp en Filip Wojtowicz.

Het was wederom een prachtige racedag, en wij kijken nu alweer uit naar de volgende keer; 5 Juli op het prachtige Assen. Het is zeker de moeite waard om de reis naar het hoge noorden te gaan maken, al is het alleen om al die 206’jes volgas door de beruchte Ramshoek te zien gaan! Tot de volgende keer!


bottom of page