top of page

Deense drieslag tijdens Super Racing Weekend


Er kwamen tijdens het jaarlijkse DNRT Super Race Weekend tegen de 40 deelnemers aan de start van de 206 GTi Cup, ondanks de vele vakantiegangers en anderszins geoccupeerde rijders. En de deelnemers werden deze keer getrakteerd op extra veel tracktime; 2 trainingen en 3 races!

In de vrije training was het nog verraderlijk nat op de baan, maar de harde wind en felle zon zorgden ervoor dat de baan al snel opdroogde. De gastrijder en debutant in de #1 Interstate 206, Huib van den Nulft, wist met zijn lokale kennis van het circuit gelijk de snelste tijd te pakken. In de kwalificatie was de ultrasnelle Deen Steffen Larsen de snelste, en hij mocht tijdens de eerste “manche” van de dag van de polepositie starten. De tweede plaats was voor Huib van den Nulft, tevens eerste bij de rookies. Marciano van Ling kende ook een sterke kwalificatie, en wist zijn bolide op de 4e plaats algemeen, en als 2e bij de rookies op de grid te plaatsen.

De drie races kenden een overvloed aan actie. Misschien wel een beetje te veel. Er was veel strijd om de laatste plaatsen op het algemeen podium, en er werd zeer close geracet in het middenveld. Vooral in de Tarzanbocht en de S-bocht werd er veel ingehaald, en werd er nogal eens wat verf uitgewisseld. Steffen Larsen wist alle drie de races te winnen, en scoorde zo veel punten voor het Challenge kampioenschap. Echter, door zijn afwezigheid in Assen is hij niet de leider in de puntenstand, en hij zal dit seizoen niet meer in actie komen. Door een 2e en twee 3e plaatsen is Philip Romijn nu de leider in het Challenge kampioenschap. Alexander Japin, die fel in strijd was met Philip Romijn, scoorde ook goed met twee 2e plaatsen en een 3e plek, en stijgt ook naar boven in het kampioenschap.

Bij de rookies heeft Peter Kuijper zijn voorsprong kunnen uitbouwen met twee 3e plaatsen en een 4e plek tijdens de 3 races. Opvallend waren de goede resultaten voor debutant Dirk Warmerdam en Tim de Vries, die beiden veel punten scoorden in voor het kampioenschap. Het was tevens mooi om te zien dat Bart Nolte en Stefan van den Bos weer aanwezig waren na grote incidenten en schades tijdens de laatste races op Assen. Eervolle vermeldingen zijn er ook voor Michael Hofman, Gil Scheers en Frank van Asch. Zij lieten allen veel snelheid zien!

De volgende keer, zaterdag 23 september, komen de 206’jes weer in actie, op wederom het circuit van Zandvoort. Daar hopen wij weer een groot veld te zien, en hopelijk wat minder contact. We moeten immers wel denken aan de DNRT slagzin: “We kunnen goed met elkaar door de bocht”.


bottom of page