top of page

Voorbschouwing Racedag 5


Zaterdag 23 september is alweer de vijfde wedstrijddag voor de populaire 206GTI Cup. Twee races over 12 ronden op het prachtige circuit van Zandvoort staan op het programma, en de strijd in zowel de Challenge als in de Rookie klasse is ongekend spannend.

Leider in de Challenge klasse is momenteel Philip Romijn met 428 punten, op de voet gevolgd door Sander van der Stroom met 417 punten. De achtervolgers van dit snelle duo zitten hen echter zeer dicht op de hielen: Keven de Kruijf, Boo Gielen en Marc Rietkerk met respectievelijk 394, 387 en 396 punten.

In de Rookie klasse is het al evenzo spannend. Hier voert Peter Kuijper momenteel de stand aan met 438 punten met op het vinkentouw Filip Wojtowicz (426 pt) en Tim de Vries (417 pt). Zeker nog niet kansloos voor een top 3 klassering zijn Michael Hofman met 397 punten en Bart Nolte met 361 punten.

Dat beloofd dus wat morgen! We verwachten uiteraard weer een groot aantal deelnemers die onder schitterende weersomstandigheden op een spannende, maar vooral sportieve wijze, om elke plek in het veld zullen strijden.

In het veld verwelkomen wij morgen twee nieuwe deelnemers: Jens Brinkmeyer uit Duitsland zal zijn eerste races in de cup rijden, en Paul van Lier maakt zijn debuut in de nummer 18, voorheen de auto van de snelle Deen Steffen Larsen. Wij zijn zeer benieuw naar hun resultaten wensen hen heel veel succes.

Morgen start al om 9.00 uur de vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 11.00 uur. Beide races starten om respectievelijk 14.10 en 17.05 uur.

Voor deze DNRT wedstrijddag heeft men als bezoeker, zoals altijd, vrije toegang tot de paddock en duinen. Iedereen is daarbij natuurlijk van harte welkom om de 206 GTI Cup eens van dichtbij mee te maken.

Alle deelnemers en bezoekers alvast heel veel plezier gewenst, maar denk erom: Motorsport is Dangerous.


bottom of page