top of page

Romijn en Middeldorp pakken winst in 206 GTi Cup op Zandvoort!


Races 10 en 11 vonden afgelopen weekend op Circuit Zandvoort plaats onder werkelijk ideale weersomstandigheden. In totaal kwamen 46 deelnemers over de dag in actie die er allemaal ontzettend veel zin in hadden.

Na de altijd verplichte rijdersbriefing met wijze woorden omtrent rijgedrag, was het om 9:00 direct tijd voor de vrije training. Die verliep voor Tim de Vries helaas niet vlekkeloos: hij crashte zijn 206 hard in de Gerlachbocht en de auto was out. Gelukkig stelde het team van PG Motorsport een andere auto voor hem beschikbaar, zodat hij toch kostbare punten kon vergaren voor de titel in het Rookie klassement.

De kwalificatie gaf een wat verassende uitslag te zien. Niet alleen omdat er heel hard werd rondgereden (de top 3 reed in de 2.11, en dat zonder onze Deense vriend), maar vooral omdat we een leuke pole-man hadden: Eric Stoop in de USA 206, op de voet gevolgd door Philip Romijn en Alexander Japin. Bij de Rookies was Michael Hofman de snelste, en zelfs tweede algemeen. Hij werd op de hielen gezeten door Tijn Middeldorp en de prima herstelde Tim de Vries.

In race 1 zijn het Stoop en Romijn die de dienst uitmaken met Middeldorp als loerende derde. Daarachter strijden De Vries, Hofman, Raaijmakers en van der Stroom om de punten. Halverwege de race krijgen we een code 60 situatie omdat Sijmen Verveer de auto twee keer heeft gerold in de Renault bocht. Sijmen komt er zonder kleerscheuren af en de auto wordt geborgen. Na de herstart neemt Romijn resoluut de leiding en staat die niet meer af. Stoop wordt heel knap tweede en van der Stroom derde in de Challenge klasse. Bij Rookies wint Middeldorp voor De Vries en Hofman.

Race 2 waren het aanvankelijk weer dezelfde mannen uit race 1 die voorin te vinden waren. Tegen het einde van de race krijgt Stoop een probleem, en valt terug naar P7. De Rookie Middeldorp wint grandioos de race voor Hofman en Wojtowicz. Romijn wint wederom de Challenge klasse, en doet goede zaken voor het kampioenschap. Tweede en derde worden respectievelijk Japin en van der Stroom. Heel mooi dat de eerder gecrashte Sijmen Verveer zijn auto weer raceklaar had na de forse koprol. Hij rijdt lekker door van laatste naar P28. Dat is de 206 spirit!

Met nog twee races op het Circuit van Zolder is de strijd nog volop open. In het Challenge klassement staat Philip Romijn fier op kop met 528 punten, maar Sander van der Stroom zit hem echt op de hielen met maar 15 puntjes minder. De achtervolgers zijn: Kevin de Kruijf (480), Boo Gielen (476) en de man in opmars: Alexander Japin (471).

Bij de Rookies is het nog spannender want peter Kuijper (528) zag zijn voorsprong slinken op Filip Wojtowicz (520). Maar daarachter zijn het twee hele snelle mannen die grote stappen maken in het klassement: Michael Hofman (512) en Tijn Middeldorp (494). Dat beloofd dus wat in Belgie!

Dit weekend werden er helaas (te) veel straffen uitgedeeld onder de deelnemers. Er waren drie rijders met een valse start, ook drie rijders die inhaalden onder geel (onvergeeflijk). Vier rijders werden beboet vanwege rijgedrag en één voor tracklimits. Daarnaast waren er ook drie deelnemers die niet aan het reglementair minimum gewicht voldeden. Dat moet natuurlijk veel beter. Dus let volgende keer echt op wat je doet, want het is volstrekt onnodig en zo zonde van je resultaat wat in rook opgaat.

Niettemin was het wederom een fantastische wedstrijd dag waar iedereen zichtbaar van heeft genoten. Hopelijk zien we alle deelnemers voor de laatste racedag op de prachtige uitdagende baan van Zolder, want die ervaring mag je echt niet overslaan!!


bottom of page