top of page

Voorbeschouwing: Finale op Zolder!


Zaterdag 14 oktober rijden de DNRT auto’s A hun laatste wedstrijden van het seizoen op Circuit Zandvoort, met op zondag eveneens de laatste race voor DNRT Endurance wedstrijden. En wat dan met de 206 GTi Cup? Welnu, wij gaan een paar dagen later, namelijk donderdag 19 oktober, onze eerste echte buitenlandse races rijden op Circuit Zolder!

Wij horen u denken: op een doordeweekse dag? ...naar België? …is dat niet een heel gedoe? Het antwoord daarop is een dikke NEEN! Circuit Zolder is veel dichterbij dan u denkt. Voor velen van jullie is Zolder zelfs beter te bereiken dan Zandvoort of Assen, dat dagje niet op de zaak zal echt niet meteen het faillissement inluiden…. dus kom gewoon naar het mooie Zolder en ga lekker een dagje met elkaar racen. Bovendien zullen de Belgen hun ogen uitkijken naar zo’n bomvolle low budget merken cup met louter enthousiaste mensen! Wij beloven u dat u daar absoluut geen spijt van zult krijgen. Tenslotte wil je na een seizoen 206 GTi Cup racen toch wel hardop bij de kapper kunnen zeggen dat je ook in het buitenland hebt geracet.

Op Zolder zijn veel dingen anders. Dat begint al direct na de start: daar gaan we niet rechts maar linksaf. Zolder is weer een totaal ander circuit dan Zandvoort of Assen met illustere bochtennamen als Sterrenwacht, Bolderberg en Sacramentsheuvel . Er zijn zeker vijf punten op het circuit waar je elkaar uitstekend kunt uitremmen (Tip: Zolder is zwaar voor de remmen, een extra set remblokken kan erg handig zijn). De gemoedelijke sfeer op en rond het circuit zal u zeker bevallen en er is een enorm pitcomplex met ruim voldoende parkeergelegenheid. In de pauze is het strikt verboden om de motor van uw (race)auto te starten, dus let daar goed op

Kortom: de laatste race van het seizoen op Zolder MAG je gewoon echt niet missen! Het is, zoals Huub dat altijd liefkozend duid: echt een klein beetje vakantie.

Wij hopen natuurlijk op een zinderende finale, en verwachten jullie allemaal vol goede moed en vooral met heel veel plezier aan de start voor de allerlaatste twee wedstrijden voor seizoen 2017!

See you in Zolder!!


bottom of page