top of page

Wie worden de eerste 206 GTi Cup kampioenen?


Morgen worden alweer de laatste twee wedstrijden voor de 206 GTi Cup 2017 verreden op Zolder. Na afloop kunnen we eerste kersverse kampioenen bekend maken voor het eerste seizoen in onze immer vol bezette Cup.

Hoe staan de zaken ervoor? Welnu, zowel in de Challenge als in de Rookie klasse is er nog geen peil op te trekken! De verschillen zijn klein, sommige rijders maken het tweede gedeelte van de cup een enorme inhaalslag, dus het wordt heel spannend morgen.

In de Challenge klasse staat Philip Romijn nog steeds eerste met 528 punten, gevolgd door Sander van der Stroom met 513 punten. Dan een gaatje met 6 man/vrouw die voor minimaal de derde plek in het kampioenschap gaan: Kevin de Kruijf (480), Boo Gielen (476), Alexander Japin (471), Marc Rietkerk (466), Johan Nolte (461) en Eric Stoop (460).

De Rookie klasse is even zo spannend. Daar staat Peter Kuijper eerste met 528 punten, op de voet gevolgd door Filip Wojtowicz met 520 punten en Tim de Vries met 512 punten. Sterke Runner Up is Michael Hofman (494).

Extra spannend dat de laatste races op het voor de meesten relatief onbekende Zolder worden verreden. We zullen mensen zien tegenvallen, maar sommigen ook verrassend goed vooruit zien komen. Een mooi spektakel dus in het vooruitzicht! De eerste race start om 14:35 uur en de tweede om 16:30.

De toegang op circuit Zolder is zoals gewoonlijk bij DNRT gratis, dus een mooi moment op de 206 GTi cup eens van nabij mee te maken en/of informatie te vergaren over een eventuele deelname in 2018. DNRT heeft namelijk weer een aantal zeer voordelige Cup kits beschikbaar voor de aspirant coureur die volgend seizoen dan eindelijk eens zijn of haar intrede wil doen in de autosport.

Iedereen heel veel succes en plezier morgen, maar denk erom: Motorsport is Dangerous!


bottom of page