top of page

Romijn en Wojtowicz Kampioen!


Zolder was het strijdtoneel voor de laatste twee races van 2017. En zoals in de voorbeschouwing al aangegeven, was de spanning om te snijden. Niet alleen in de Challenge en Rookie Cup, maar voor heel mensen was dit simpelweg ook d e eerste kennismaking op het circuit van Zolder in België.

39 deelnemers vonden hun weg naar het Zuiden, en dat is een meer dan voortreffelijk startveld voor een doordeweekse racedag in het buitenland! Het tijdschema werd op het laatste moment nog even omgegooid, zodat iedereen al om 9:00 uur voorzichtig de omloop betrad. In de kwalificatie werd al snel duidelijk wie de snelle mannen/vrouw waren, en wie nog wat tijd nodig had om wat harder te kunnen. Maar iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf, en dat is toch wel heel fijn.

Race 1 met een mooie kop die bestaat uit zowel Challenge als Rookie rijders, en dat zien we graag. De jonge garde met Wojtowicz, Warmerdam en Raaijmakers doen niet onder voor oudgedienden Japin, oudshoorn en van der Stroom. Rondenlang is er mooie strijd door het hele veld, met hier en daar een slippertje maar dat hoort er allemaal een beetje bij.

Dan gaat het helaas toch nog echt mis: Eric Stoop steekt de USA 206 genadeloos hard over in de verraderlijke Bianchi Bocht, en eindigt op zijn dak op de baan. Boo Gielen kan het wrak gelukkig net ontwijken (chapeau), maar eindigt met een pak schade in de vangrail. Een code rood beëindigd de wedstrijd met dikke punten voor de eerder genoemde rijders.

Race 2 geeft wederom een hard knokkende kopgroep te zien met wederom de zelfde mannen en ook Pascal Paanakker mengt zich in de strijd. Ontzettend leuk om te zien dat vrijwel iedereen een mooi steile leercurve meemaakt gedurende dag (omhoog dan wel te verstaan). Deze race geen grote incidenten en in de Challenge klasse zijn het Japin, Oudshoorn en Paanakker die de top drie opeisen. Bij de Rookies is Wojtowicz wederom onverslaanbaar voor Warmerdam en de verrassend goed rijdende Marciano van Ling.

Betekenen de uitslagen nog grote veranderingen in de kampioenschappen? Jazeker….in de Challenge klassen wordt Philip Romijn met twee uitgekookte races de kampioen van 2017, op de voet gevolgd door Sander van der Stroom. Derde wordt echter de man met de ultieme eindsprint: Alexander Japin.

In de Rookie klasse wordt door een evenzeer indrukwekkend optreden met twee keer winst op Zolder als kampioen gekroond: Philip Wojtowicz! Nipt tweede is Peter Kuijper en Tim de Vries wordt derde. Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

De prijsuitreiking voor de kampioenen zal plaatsvinden op 26 november tijdens de feest/kartavond op de kartbaan van Coronel in Huizen. Alle rijders met aanhang en natuurlijk ook potentiele deelnemers voor 2018 zijn van harte welkom op deze BBQ en kart-avond. Voor meer info en aanmelding kijk op de website op de Facebook pagina waar een evenement is aangemaakt. Graag ontvangen wij voor uiterlijk 16 november je aanmelding en met hoeveel mensen je komt.

Seizoensklassement 206 GTi Rookie

Seizoensklassement 206 GTi Challenge


bottom of page