top of page

Pasen is voor Peugeots


Het is bijna zover; de start van het tweede seizoen van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup! Aankomende zondag, op 1 April (het is geen grap), komt de klasse uit tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Zandvoort. Dus het is tijd om te gaan kijken wat het nieuwe seizoen zal gaan brengen!

52 auto’s zullen er aanstaande zondag aan de start komen, een aantal waar we zeer tevreden over kunnen zijn. Er zijn ook weer een aantal rijders die voor het eerst aan de start zullen staan in de 206 GTi Cup, waaronder de #96 Luuk Potstra, #57 Evert Wind, #55 Robbert Leusink, #3 Laura Bastiaanssen, #7 Chris van der Hagen, #20 Valentijn de Jong/Rutger Plak, #29 Jens Brinkmeyer, #34 Wouter Jansen, #40 Knoet Tazelaar, #13 Bas Konijn, #79 Stefan van Bloemendaal, #88 Hilde Blaauw, #93 Roy van der Weijden en #95 Cor Japin. Naast alle nieuwelingen in de klasse, zullen de meeste deelnemers van vorig seizoen ook weer meedoen. Ook de teams pakken dit seizoen groot uit. MF Racing zal met 7 felblauwe auto’s aan de start komen. Uber Racing heeft 4 auto’s bij elkaar verzameld. Daarnaast zullen PG Motorsport, RAEK Racing en NXT Racing met allen 3 206’jes proberen vooraan mee te doen.

Maar wie zijn de favorieten? Philip Romijn zal ongetwijfeld zijn titel willen verdedigen, maar dat zal dit seizoen een stuk moeilijker gaan worden. Het is een gegeven dat rijders als Alexander Japin, Tijn Middeldorp, Eric Stoop, Thijs Raaijmakers, Rene Oudshoorn en Dirk Warmerdam er bovenop zullen zitten. Maar we moeten bijvoorbeeld zeker ook Michael Hofman, Edwin Ilbrink, Boo Gielen, Sijmen Verveer, Marciano van Ling en David Potters niet vergeten! Kortom; wij weten echt niet wie er zal gaan winnen! Er is in ieder geval genoeg getraind en getest afgelopen winter, en er zullen zomaar eens een aantal rijders gaan verrassen!

Er staan 2 races van 30 minuten (10.45 en 15.00 uur) en een kwalificatie van 20 minuten (09.00 uur) op het programma. Op de paddock zal er een centrale tent voor de 206 GTi Cup staan waar iedereen de gehele dag welkom is om een praatje te komen maken met rijders en andere geïnteresseerden. Hier zal ook aan het einde van de racedag de prijsuitreiking plaatsvinden. Op de ochtend van de racedag zullen we een link naar de live timing op de Facebook pagina plaatsen. Het weerbericht ziet er in ieder geval al gunstig uit, dus er is eigenlijk geen reden om niet even te komen kijken!

Bekijk hieronder vast de voorlopige inschrijflijst:


bottom of page