top of page

Raceverslag van een natte Paasraces op Circuit Zandvoort


Zondag 1 April was een natte en koude dag op het circuit van Zandvoort. Maar dat betekende natuurlijk niet dat er niet geracet kon worden! Voor de DNRT Peugeot 206 GTI Cup stonden de eerste 2 races van het seizoen op het programma, weer of geen weer! En dat was natuurlijk voor iedereen best spannend, niet alleen voor de reguliere rijders die vorig seizoen het geluk hadden dat het niet een keer regende, maar natuurlijk ook voor alle debutanten. Het beloofde een spannende dag te worden!

In de kwalificatie was het direct Tijn Middeldorp die veruit de snelste rondetijd neerzette, en hij pakte daarmee ook gelijk de pole position voor race 1. Op de tweede plaats was het Edwin Ilbrink, die goed gebruik wist te maken van de erbarmelijke omstandigheden en zo een plaats op de eerste startrij wist te verzekeren. Derde algemeen, en tevens de snelste rookie in het veld, was Stefan van Bloemendaal.

De eerste race kende vergelijkbare omstandigheden als in de kwalificatie; koud en erg nat. Het was daarom ook geen verrassing dat Middeldorp en Ilbrink er met zijn tweeën als een speer vandoor gingen. Daarachter vormde zich een groep waarin de strijd om de derde plaats heftig was. Door het gehele veld was veel strijd te zien, en hier en daar werd er een tikje uitgedeeld, of gleed een van de deelnemers even van de baan, maar over het algemeen deed iedereen het erg goed in de moeilijke omstandigheden. Uiteindelijk was het Middeldorp die voor Ilbrink eindigde, met op de derde plaats Alexander Japin. Bij de rookies was het Stefan van Bloemendaal voor Rob Smulders en Wouter Jansen. Verder noteren we nog de fraaie inhaalrace van Dirk Warmerdam, die van de 13e startplaats naar de 5e plek wist te komen, en Marciano van Ling, die 10 plaatsen goedmaakte.

De tweede race kende een opdrogend karakter, maar helemaal droog werd het niet. Ook deze race viel ten prooi aan Tijn Middeldorp, die in de wisselende omstandigheden de beste ‘pace’ had van iedereen, echter werd hij deze keer flink op zijn hielen gezeten door Alexander Japin, die uiteindelijk op de tweede plaats eindigde. De 3e en 4e plaats algemeen werden gepakt door de heren van Raek Racing; Dirk Warmerdam en Sijmen Verveer, die de hele dag veel snelheid en wagenbeheersing lieten zien. Ook deze race werd verreden zonder neutralisaties, en de uitstekende wegligging, ook in de regen, van de 206 GTI werd goed gedemonstreerd. Bij de rookies was het wederom Stefan van Bloemendaal die het goud wist te pakken. Wouter Jansen, die ook veel snelheid liet zien, werd tweede en Ralph Groote Beverborg, die vorig seizoen veel technisch malheur kende, werd derde.

In het algemeen kampioenschap heeft Tijn Middeldorp de leiding met 100 punten, gevolgd door Alexander Japin en Sijmen Verveer met respectievelijk 97 en 93 punten. Bij de rookies is het Stefan van Bloemendaal die leidt met 100 punten, met Wouter Jansen op de tweede plaats met 97 punten en Rob Smulders derde met 95 punten. Dit seizoen is er ook een klassement voor de snelle dames in het veld, en daar leidt Boo Gielen met 100 punten, gevolgd door Hilde Blaauw, Tara Vermeer en Laura Bastiaanssen met allen 96 punten. Zeker een strijd om te volgen dus!

De volgende racedag is 22 Mei op het TT Circuit van Assen. Daar hopen wij natuurlijk weer veel strijd te zien, en hopelijk hetzelfde zonnige weer als vorig jaar. Wij verwachten daar weer een vol veld met 206’jes te zien, met ook weer een aantal nieuwe rijders en auto’s. Kom dus vooral kijken, en bezoek tevens ook de 206 GTI Cup tent op de paddock! Tot de volgende keer!


bottom of page